Kod Lokava smrtno stradao 49-godišnji motociklist

Zbog izazivanja prometne nesreće, vozač teretnog vozila je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti ove teške nesreće se nastavlja

Lokve – U prometnoj nesreći što se jučer, 16. srpnja oko 16.30 sati, dogodila na području DC 3 kod Lokava, smrtno je stradao 49-godišnji motociklist, javljaju iz PU primorsko-goranske.

Očevidom kojim je rukovodio zamjenik općinske državne odvjetnice iz Rijeke utvrđeno je da je 48-godišnji hrvatski državljanin, dok je upravljao teretnim vozilom marke „Volvo“, u skupu s priključnim vozilom marke „Menke“, delničkih registracijskih oznaka, krećući se ŽC 5067 iz smjera Homera prema Sopaču, dolaskom na raskrižje s DC 3 Zagreb-Rijeka, prilikom uključivanja na istu izazvao prometnu nesreću.

-Naime, vozač teretnog vozila nije propustio vozila koja se kreću tom cestom već je u raskrižju oduzeo prednost prolaska motociklu marke „Suzuki 750“, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin te se s njime izravno sudario. Motociklist je udario u središnji dio teretnog vozila i pao na kolnik. Od zadobivenih ozljeda, 49-godišnjak je ,nažalost, preminuo na mjestu prometne nesreće. Zbog izazivanja prometne nesreće, 48-godišnji vozač teretnog vozila je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti ove teške nesreće se nastavlja, stoji u priopćenju policije.

Tijekom provedbe očevida promet dionicom DC 3 se do 18.45 sati odvijao naizmjenično uz regulaciju policijskih službenika. -Pozivamo još jednom sve vozače na maksimalni oprez i apsolutno poštivanje svih prometnih propisa kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama, ističu iz policije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!