Komadina povodom smrti Milana Bandića: ‘Živio je da bude gradonačelnik i umro je kao gradonačelnik’

Imao je svojih dobrih faza, ali i loših. Mislim da je u zadnje vrijeme grad vodio pomalo atipično. Bio je velik radnik, ustajao je zorom i kasno lijegao, a to su birači prepoznali i honorirali. Sve afere sada idu s njime u grob, rekao je Komadina te dodao kako će se promijeniti okolnosti na izborima jer su svi gradili izbornu kampanju protiv Bandića.

Rijeka – Živio je da bude gradonačelnik i umro je kao gradonačelnik, kazao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina povodom sinoćnje smrti dugogodišnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, izrazivši pritom sućut obitelji. Bandić je 21 godinu bio na čelu Zagreba, a umro je usred utrke za novi mandat, od posljedica srčanog udara.

– Milana znam dugi niz godina, bio je osebujan, kontroverzan… Ako se za nekog može reći da je bio „Homo politicus“, onda je to bio on. Tolike godine se znamo, zvali smo ga „drug Milan“ još iz prethodnih vremena. Imao je naš odnos uspona i padova. Neki su ga voljeli, neki doslovno mrzili, rekao je Komadina.

Na pitanje predstavlja li Bandić za njega „političkog pozitivca ili negatica“, Komadina je kazao kako je teško dati jednoznačan odgovor.

– Imao je svojih dobrih faza, ali i loših. Mislim da je u zadnje vrijeme grad vodio pomalo atipično. Bio je velik radnik, ustajao je zorom i kasno lijegao, a to su birači prepoznali i honorirali. Postojala je percepcija da je “Miki” svemoguć, sve je stizao i svugdje je bio. Zato je i dobivao izbore. No, njegov je način rada bio i kontroverzan. Sve afere sada idu s njime u grob, rekao je Komadina te dodao kako će se promijeniti okolnosti na izborima jer su svi gradili izbornu kampanju protiv Bandića.