Kombijem u kojem je prevozio migrante zabio se u policijsko vozilo

42-godišnjak se oglušivao na znakove policijskih službenika, odbijao se zaustaviti te pokušao pobjeći, a iz razloga što je u teretnom vozilu prevozio više stranih državljana

Novi Vinodolski – Policijski službenici Policijske postaje Crikvenice, u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 40, 41 i 42 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Riječ je o počiniteljima za koje se sumnja da su organizirano i protuzakonito prevozili više stranih državljana na području Republike Hrvatske te im iz koristoljublja omogućili nedozvoljeno kretanje, s namjerom ilegalnog izlaska iz Republike Hrvatske.

Naime, jučer je u Novom Vinodolskom u 9.05 sati, 42-godišnjak upravljajući teretnim vozilom, marke Volkswagen, bjelovarskih registracijskih oznaka, izazvao prometnu nesreću namjerno udarivši u vozilo MUP-a. Navedeni se oglušivao na znakove policijskih službenika, odbijao se zaustaviti te pokušao pobjeći, a iz razloga što je u teretnom vozilu prevozio više stranih državljana.

Policijski službenici su prethodno zaustavili i uhitili 40-godišnjaka kod Ravne Gore, a 41–godišnjaka na DC-8 kod Novog Vinodolskog također u teretnom vozilu, marke Opel, bjelovarskih registarskih oznaka, u kojemu je prevozio više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su se navedeni organizirali kako bi za određeni novčani iznos prevezli više stranih državljana koji nemaju dozvolu zadržavanja ili boravka na području Republike Hrvatske, odnosno Europske unije.

Po završetku istraživanja, zbog osnove sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela, svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku. Uz to je 42-godišnji osumnjičenik prijavljen i za kaznena djela prisila prema službenoj osobi u pokušaju te oštećenje tuđe stvari, dok je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!