Koncert Đubriva otkazan nakon prijetnji zbog komentara frontmena Tonija Aničića: ‘Šta Rečani više pate, meni draže’

Koncert Đubriva otkazan nakon prijetnji zbog komentara frontmena Tonija Aničića: ‘Šta Rečani više pate, meni draže’

Toni Aničić / Screenshot YT

Nakon što je shvatio u čemu je problem, Aničić se zbog svog komentara ispričao, kazavši da je to “glup i idiotski komentar koji sam napisa’ u afektu i kojeg se danas sramim”.

Rijeka – Koncert Đubriva, splitskog alternativnog benda, koji je trebao nastupiti 14. veljače u Beertiji, otkazan je zbog prijetnji upućenih članovima ovog sastava. A prijetnje koje su – kako su na FB stranici Đubriva naveli članovi benda – organizatorima koncerta uputile osobe “skrivene” iza lažnih profila – izazva su, čini se, spornim izjavama frontmena splitskog benda Tonija Aničića o gradu Rijeci, riječkom nogometnom klubu i navijačima.

– Dinamovim navijačima titula ne znači ništa, a Mamić je ionako gotov. Osvoji li ‘FK Peka’ titulu, idućih sto godina će je svima nabijati na nos ka da su osvojili Ligu prvaka, a ne jednu od najjadnijih liga u Europi. Uostalom, Rečani najviše mrze Split i Hajduka, zašto bi im želija titulu? Šta se mene tiče, nek’ opet osvoji Dinamo, po mogućnosti na šta pokvareniji način. Šta Rečani više pate, meni draže, napisao je Aničić u raspravi o nogometu prije nekoliko godina te došao na “crni spisak” riječkih navijača.

Svoju izjavu kasnije je “začinio” i dodatnim komentarom.

– Kratki opis Rijeke: jedna osvojena titula, dva jezika (srpski i talijanski), tri podignuta prsta, četiri primljena gola, naveo je Aničić.

U međuvremenu, kako se može zaključiti prema raspravi na FB stranici Đubriva, zaboravio je na svoj komentar, no podsjetili su ga navijači koji – kako se mogao uvjeriti Igor Bišćan, kao i njegov pomoćnik Renato Pilipović – dugo pamte i najmanje provokacije.

Nakon što je shvatio u čemu je problem, Aničić se zbog svog komentara ispričao, kazavši da je to “glup i idiotski komentar koji sam napisa’ u afektu i kojeg se danas sramim”.

– ‘Ajmo ovako: ovo je glup komentar i danas ga se stidim. Napisan je iz čiste zajebancije i zbog provokacije nekoliko debila koji su me tad vrijeđali. Kakvi Rečani, kakva Srbija, kakve gluposti? I zbog ovoga mi zabranjujete svirku? Ovo vas je zbilja toliko uznemirilo? Pa, stvarno niste navijači nego curice, jebote… Jednom sam, prije tri godine, napisa’ neki glupi post u nekoj idiotskoj internetskoj svađi koju niti ne pamtim. I vi ste tri godine držali taj komentar u bunkeru da biste mi zbog njega jednom mogli otkazat svirku? Zar sam vam zbilja toliko bitan i kolika je vaša mržnja prema Splitu? Ne mislite li da ste malo pretjerali? I u moj grad dolazi stotinu bendova koje doslovno ne podnosim. I, šta napravim? Ostanem kući. Ne bacam kamenje, ne razbijam im aute, ne prijetim razbijanjem kluba. Eto kakva vam je kultura, prijestolnice kulture, razočarano je zaključio Aničić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!