Korak prema pridruživanju najvećem svjetskom istraživanju: Delegacija Sveučilišta na razgovoru s predstavnicima CERN-a

Riječki znanstvenici, posebice fizičari i inženjeri, su stoga izuzetno motivirani za ulazak u pridruženo članstvo CERN-a, gdje će biti u mogućnosti sudjelovati u radu na najinovativnijim projektima i tehnologijama današnjice.

Rijeka – Delegacija Sveučilišta u Rijeci u kojoj su bili prof. dr. sc. Saša Zelenika, predsjednik Savjeta za znanost i predstojnik Centra za mikro i nanoznanosti i tehnologije te prof. dr. sc. Mladen Petravić, pročelnik Odjela za fiziku, susrela se nedavno s peteročlanom Stručnom misijom najvećeg istraživačkog laboratorija na svijetu – CERN-a pod vodstvom gđe Lindberg Warakaulle, direktorice za međunarodne odnose.

Tijekom razgovora su predstavnici Sveučilišta prenijeli snažnu orijentaciju rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija i uprave našeg Sveučilišta prema internacionalizaciji i umrežavanju u velike međunarodne kolaboracije, gdje je pridruženo članstvo RH u CERN-u, koje je službenim posjetom Stručne misije ušlo u posljednji krug pregovora, posebno važno.

– Doista, pridruženim članstvom bi se znanstvenicima u RH pa tako i s riječkog Sveučilišta otvorile velike mogućnosti ne samo za suradnju i zajednički rad s oko 2.500 zaposlenika i 8.000 znanstvenika s 580 institucija koji se već koriste kapacitetima CERN-a, nego i za produbljivanje suradnje s najrazvijenijom europskom i svjetskom industrijom, koja razvija tehnološka rješenja za potrebe CERN-a, poručili su s riječkog Sveučilišta.

Riječki znanstvenici, posebice fizičari i inženjeri, su stoga izuzetno motivirani za ulazak u pridruženo članstvo CERN-a, gdje će biti u mogućnosti sudjelovati u radu na najinovativnijim projektima i tehnologijama današnjice.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!