Kostreni petica za kreativnost: Održana potraga za kostrenskim blagom u sklopu platforme Bolje vas našli

Potraga je završila igrom skrivalca i zajedničkim druženjem uz osvježenje i Kostrensku tortu na Trgu Svete Barbare gdje se nalazi sjedište Bratovštine Sv. Nikole, Karnevalske grupe Špažićari, Likovne udruge „Veli pinel“ i Udruge za kreativno stvaralaštvo „Vali“.

Kostrena – Pod sloganom „Kad dojedeš – da najdeš“, održana je potraga za kostrenskim blagom, zabavna igra kojom se Kostrena predstavila u okviru platforme “Bolje vas našli”, programskog pravca 27 susjedstava.

Potraga za blagom započela je ispred Dječjeg vrtića Zlatna ribica. Sudionici su dobili detaljne upute o ruti, a prvi zadatak bilo je odigrati već pomalo zaboravljenu igru cip-cop. Nakon toga krenuli su „put mora“  i počinuli na „počivalu“. Sljedeći zadatak bilo je vezivanje čvorova u Jedriličarskom klubu Galeb. Ispred Sportske dvorane zaigrale su se špekule, ispred Turističke zajednice – lastik, a kod Narodne čitaonice u Sv. Luciji izazov je bio okušati se u boćanju.

U udruzi umirovljenika Penko mogli su naučiti pokoju kostrensku besedu iz čakavske slikovnice, a u zgradi općinske uprave, upisati se u Razrednu knjigu bivše Područne škole Pećine koja se nalazila u toj zgradi i ocijeniti svoje domaćine, koji su kako se čini, dobili čistu peticu! Potraga je završila igrom skrivalca i zajedničkim druženjem uz osvježenje i Kostrensku tortu na Trgu Svete Barbare gdje se nalazi sjedište Bratovštine Sv. Nikole, Karnevalske grupe Špažićari, Likovne udruge „Veli pinel“ i Udruge za kreativno stvaralaštvo „Vali“.

Prigodnim govorom okupljenima se obratio i općinski načelnik Dražen Vranić koji je istaknuo važnost ovog projekta, ne samo za povezivanje s drugim susjedstvima, nego i unutar same zajednice. Prvu potragu za kostrenskim blagom zajednički su organizirali Općina Kostrena, Sportska zajednica Općine Kostrena, Jedriličarski klub Galeb, Udruga umirovljenika i starijih osoba Penko, Bratovština Sv. Nikole, Karnevalska grupa Špažićari, Likovna udruga Veli pinel, Udruga za kreativno stvaralaštvo Vali, Javna ustanova Narodna knjižnica Kostrena, Turistička zajednica Općine Kostrena, Dječji vrtić Zlatna ribica, Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!