Kozala je ponovno filmski kvart: Kreće Riječko dječje kino

Kozala je ponovno filmski kvart: Kreće Riječko dječje kino

Ilustracija

Udruga SMART kvart uz potporu Primorsko-goranske županije započinje s projektom Riječko dječje kino koji do konca godine na Kozalu i Rastočine donosi kultne crtane filmove.

Rijeka – Ovog četvrtka, 25. studenog od 18 sati, velika dvorana Mjesnog odbora Kozala (Volčićev trg 2), postaje mjesto na kojem se ponovno gledaju crtani filmovi, stvara se aktivna filmska zajednica i povezuju susjedi.

Naime, udruga SMART kvart uz potporu Primorsko-goranske županije započinje s projektom Riječko dječje kino koji do konca godine na Kozalu i Rastočine donosi kultne crtane filmove.

Namjera je organizatora prvenstveno programom crtanog filma povezati najmlađe susjede Kozale, informirati ih i aktivirati kako bi sami bili zainteresirani i navikli se konzumirati kulturne sadržaje u svom kvartu, povezati se s ostalim dionicima javnog života kvarta kao što su škola, civilne inicijative, lokalna administracija (mjesni odbor), te projektni tim umrežiti s relevantnim gradskim i nacionalnim kulturnim ustanovama. Planirani prikazivački program sastoji se od dugometražnih crtanih filmova namijenjenih najmlađima ali i njihovim roditeljima, koji su i sami kao djeca sa zanimanjem pratili te crtane filmove.

-Maleni, ali i nešto veći stanovnici Kozale i njihovi prijatelji već su ovog četvrtka 25.11. od 18:00 sati, pozvani na prvo događanje Riječkog dječjeg kina i prvi susret u sklopu kojega će se prikazati ,,Čarobnjakov šešir”, dugometražni crtani film iz 1990. godine, napravljen prema ideju Sunčane Škrinjarić, snimljen u suradnji između hrvatske produkcijske kuće Croatia Film i američke Fantasy Forest. Radnja prati Čarobnjaka Štapića i njegove prijatelje koji donose odluku – probuditi će zmaja Ferdinanda, koji čvrsto spava na dnu vulkana i s njegovom pomoći krenut će u borbu protiv cara Mrazomora, no niti zmajev vatreni dah niti njihova snaga ne mogu otopiti ledenu glazuru čarobne šume i pobijediti cara Mrazomora, koji je čak uspio staviti ledeni oklop oko Sunca. Čarobnjak Štapić šalje zmaja Ferdinanda da razbije tmurne oblake oko sunca, a on osobno napadne cara. Zrake sunca su se ponovo pojavile, zli car Mrazomor je zauvijek pobijeđen, život se vratio u sve kutke čarobne šume, no mali čarobnjak je ostao zaleđen…, ističu organizatori, dodajući kako će se nakon ,,Čarobnjakovog šešira”, program održati i  na Rastočinama, projekcijom crtanog filma ,,Čudesna šuma”.

Projekcije su organizirane u skladu sa aktualnim epidemiološkim preporukama pa se publiku poziva na poštivanje distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru te pojačanu higijenu ruku.  S obzirom na epidemiološku situaciju i nove propisane mjere, za boravak u prostorima u vlasništvu Grada Rijeke potrebno je imati važeću COVID  potvrdu (EU digitalnu potvrdu) ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju ili preboljenju od bolesti COVID – 19 ili dokaz o testiranju na virus SARS-CoV – 2, ne stariji od 48 sati na dan održavanja sjednice, sve sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova („Narodne novine“ broj 121/21) i Uputi Gradonačelnika Grada Rijeke od 15.11.2021.

Projekcije će se uvijek održavati uz besplatan ulaz.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }