Kreće obnovljeni program za poticanje poduzetničkih kompetencija učenika RInovatori

Redovne aktivnosti radionica krenut će 18. listopada, gdje će se kroz timski rad, kreativnost i razvijanje vještina djecu poticati na interakciju, inicijativu i suradnju.

Rijeka – Kreativni program za mlade pod nazivom „RInovatori“ novi je koncept dugogodišnjeg programa Kreativno-edukativne škole s ciljem poticanja poduzetništva kod mladih.

Ovaj cjelogodišnji program omogućava stjecanje poduzetničkih kompetencija učenika 6., 7. i 8. razreda osnovne škole, a nastao je suradnjom Odjela gradske uprave za poduzetništvo i Doma mladih Rijeka. Redovne aktivnosti radionica krenut će 18. listopada, gdje će se kroz timski rad, kreativnost i razvijanje vještina djecu poticati na interakciju, inicijativu i suradnju.

Prema riječima Jane Sertić, pročelnice Odjela za poduzetništvo, novi „rebrendirani“ koncept donosi veći naglasak na izravan kontakt korisnika programa s poduzetnicima, kreaciji vlastitih poduzetničkih ideja i rješavanju praktičnih situacija i problema. Učenici će se tako moći upoznati s tri tvrtke različitog djelovanja – NK Rijekom, 4Look-om i JGL-om – steći neposredan uvid i iskustva organizacije unutar poduzeća. U planu su i studijska putovanja te predavanja stručnih gostiju, sve pod mentorstvom prof. Josipe Andrušić iz Doma mladih.

Prijave za upise u cjelogodišnji program traju do 10. listopada, a ispunjavaju se putem online prijavnice na web stranicama Doma mladih. Cijena programa iznosi 100 kuna mjesečno po učeniku, a radionice će se održavati svakog četvrtka od 18.30 do 20 sati u prostorijama Doma mladih.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!