Krešimirova ‘raskopana’ idućih godinu dana – Kreću radovi u najprometnijoj gradskoj ulici

Jednako tako u bilo je dogovoreno da krenu radovi i Adamićevoj ulici, ali su oni odgođeni za 2022. godinu, da se ne bi u samom centru grada odvijali radovi za vrijem dok Rijeka bude Europska prijestolnica kulture.

Rijeka – Radovi na uređenju Krešimirove ulice kreću u drugoj polovici ožujka, može se zaključiti iz odgovora gradonačelnika Vojka Obersnela na pitanje koje mu je tijekom aktualnog sata na sjednici Gradskog vijeća postavio Duško Milovanović. SDP-ov vijećnik kazao je o kako je na zadnjoj sjednici Odbora za promet dobio informaciju da je problematika vezana uz početak sanacije Krešimirove ulice završena a financijska konstrukcija zatvorena.

– Riječ je o zajedničkoj investiciji Hrvatskih cesta, KD Vodovod i kanalizacija i Grada Rijeke. Isto se odnosi i na Adamićevu ulicu. Zanima me kad kreću radovi, koji su rokovi i kakva će biti preregulacija, pitao je Milovanović.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako će radovi na Krešimirovoj biti prvi koji su sufinancirani iz velikog projekta u vrijednosti 1,7 milijardi kuna ugovorenih zajedno s KD Vodovod i kanalizacija. Tamo će biti postavljen i novi kolektor pa je s Hrvatskim cestama dogovoreno da se u cijelom profilu napravi novi asfalt i nova prometna signalizacija.

– Izvođač je odabran, ukoliko ne bude žalbi radovi će početi za dvadesetak dana. Radovi će zahtijevati preregulaciju prometa. Nije predviđena da Krešimirova bude zatvorena nego će se promet njome odvijati u dva traka, a radovi će trajati oko godinu dana. Jednako tako u bilo je dogovoreno da krenu radovi i Adamićevoj ulici, ali su oni odgođeni za 2022. godinu, da se ne bi u samom centru grada odvijali radovi za vrijem dok Rijeka bude Europska prijestolnica kulture. U Krešimirovoj bi radovi trebali biti gotovi do 2020. godine, a vrijedni su oko 35 milijuna kuna, od čega na KD Vodovod i kanalizacija otpada 18 milijuna, na Hrvatske ceste 16 milijuna, a ostatak će podmiriti Grad Rijeka iz proračuna, rekao je Obersnel.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!