ERSTE AD

Kritično stanje s kapacitetom predškolskih ustanova – Bez mjesta u dječjem vrtiću ostalo više od 300 djece @ Rijeka

Najveći broj neupisane djece odnosi se na mališane jasličke dobi, a otprilike polovica neupisanih otpada na zapadni dio grada, točnije Zamet, gdje je problem s kapacitetom najkritičniji.

Rijeka – Više od 300 djece, od čega 216 s riječkog područja te još stotinjak iz okolnih jedinica lokalne samouprave, ostalo je bez mjesta u Dječjem vrtiću Rijeka, pokazali su prvi, privremeni rezultati upisa objavljeni na oglasnim pločama podcentara riječke predškolske ustanove. Najveći broj neupisane djece odnosi se na mališane jasličke dobi, a otprilike polovica neupisanih otpada na zapadni dio grada, točnije Zamet, gdje je problem s kapacitetom najkritičniji.

S druge strane, u dijelu podcentara – primjerice CPO-ima Turnić, Maestral i Potok – ostalo je slobodnih mjesta koja će se ponuditi roditeljima čija su djeca ostala “prva ispod crte”. Tako će se riješiti problem sedamdesetak roditelja koji će svoju djecu morati voziti na drugi kraj grada, ali će barem imati osigurano čuvanje. Za oko 150 djece iz Rijeke roditelji će morati smišljati neka druga rješenja, koja variraju od “baka-servisa” do dadilja “u ilegali”.

Kako su javili iz Dječjeg vrtića, na Listu reda prvenstva moguće je do 5. lipnja podnijeti prigovor, a nakon obrade prigovora, Dječji vrtić Rijeka će konačne rezultate objaviti 19. lipnja.Odluku o upisu djece donosi Upravno vijeće Ustanove, kojem se podnosi i prigovor. Roditelji mogu podnijeti prigovor putem Povjerenstva za provedbu upisa onog Centra predškolskog odgoja u kojem je podnesena prijava za upis djeteta.Prigovor se dostavlja osobno ili putem elektroničke pošte na e-mail odgovarajućeg centra predškolskog odgoja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }