Kvarnerska rivijera: Rijeka protiv Venezije u nadoknadi prokockala tri gola prednosti

Rijeka u drugom kolu igra protiv Pomorca u utorak od 18.30 sati na stadionu Žuknica.

Kostrena – Kadeti Rijeke remizirali su protiv Venezie 3:3 u prvom kolu Kvarnerske rivijere. U nevjerojatnoj završnici utakmice riječki nogometaši prokockali su vodstvo 3:0, da bi Venezia u doslovno posljednjoj sekundi stigla do vrijednog boda.

Igrala se treća minuta sudačke nadoknade kada je vratar Venezije Daniele izveo slobodan udarac i ubacio dugu loptu u kazneni prostor Rijeke. Riječki nogometaši nisu uspjeli izbiti loptu i sudac Kukuljan, nakon kontakta Smolčićaa i napdača Venezije, pokazao je na bijelu točku. Faggian je bio siguran i donio Veneziji vrijedan bod.

Tijek utakmice nije dao naslutiti infarktnu završnicu. U 23. minuti Rijeka je povela. Putnik je lijepo odigrao za Ajanovića, koji je dubinskom loptom uposlio Zrilića. Nogometaš Rijeke zavukao se iza obrane Venezije, varkom se oslobodio čuvara, a potom naciljao donji suprotni kut za 1:0.

Dvije minute kasnije Rijeka je mogla udvostručiti prednost. Biškupović izborio jedanaesterac, kojega je i sam izveo, njegovu namjeru pročitao je vratar Daniele.

U 49. minuti Rijeka je udvostručila vodstvo. Nakon ubačaja Brauta, lopta je došla do Pintarića koji je iskosa prizemno zatreso mrežu – 2:0.

U 60. minuti Omerović je oduzeo loptu na sredini terena, Pintarić je pronašao Zrilića koji je s dvojicom igrača na leđima pogodio za 3:0. U tim trenucima činilo se da je pitanje pobjednika riješeno.

Venezia je smanjila u 62. minuti preko Antinora. Nakon jednog ubačaja najbolje se snašao u kaznenom prostoru i uz pomoć grede pospremio loptu za 3:1.

U 77. minuti Ervaz je vratio neizvjesnost u utakmicu. Antinor je prošao po lijevoj strani i pronašao Ervaza u sredini, koji je s ruba peterca pogodio za 3:2.

Sve je to bio uvod u infarktnu završnicu u kojoj je Venezia osvojila vrijedan bod, a Rijeka prokockala dva.

Rijeka u drugom kolu igra protiv Pomorca u utorak od 18.30 sati na stadionu Žuknica.

Venezia – Rijeka 3:3
Utakmica 1. kola skupina A: Venezia – Rijeka 3:3 (0:1)
Stadion Žuknica
Sudac: Milan Kukuljan
Strijelci: 0:1 Zrilić (23′), 0:2 Pintarić (49′), 0:3 Zrilić (60′), 1:3 Antinoro (63′), 2:3 Ervaz (75′), 3:3 Faggian (80′-11m).

VENEZIA: Bigaj, Barbato (od 60′ Pupa), Brambile (od 60′ Ervaz), Doda (od 48′ Beniamin), Faggian, Kader, Kolo (od 48′ Antinoro), Marchesan, Pasqualato (od 65′ Bance), Peresin, Ricci.

RIJEKA: Šušak, Braut, I. Smolčić, Biškupović (od 41′ Omerović), Bušnja (od 71′ Kurbaša), Zrilić, Rupčić, Putnik, Pintarić (od 61′ Bernobić), Liber, Ajanović (od 61′ Antanasaković).