Laburisti na izmaku 2019. o ‘vječnoj inspiraciji’: Kad će Hrvati konačno shvatiti razmjere pošasti zvane HDZ?

Na izmaku 2019. godine, kazali su kako su protiv vraćanja u prošlost, no i kako “u ovom slučaju povratak u rane devedesete ima smisla”.

Rijeka – Bombardirani porukama tijekom predsjedničke kampanje HDZ-ove kandidatkinje u utrci za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatski Laburisti-Stranka rada ne mogu a da se ne zapitaju kada će (zavedeni) Hrvati konačno shvatiti razmjere pošasti zvane HDZ, poručili su u današnjem priopćenju za mediji članovi Laburista.

Na izmaku 2019. godine, kazali su kako su protiv vraćanja u prošlost, no i kako “u ovom slučaju povratak u rane devedesete ima smisla”.

– Tada je, naime, sve počelo. Tadašnji HDZ, sa Franjom Tuđmanom na čelu, iskoristio je Hrvate na najodvratniji, bijedan način, kojeg se niti veći izdajnici domovine ne bi posramili. Iskoristio je sveprisutnu atmosferu hrvatstva koja je tada vladala. Bili smo narod zadovoljan da se oslobodio jarma Jugoslavije, sretan da hrvatski novac više neće odlaziti u Beograd, siguran da će Hrvatska, iako pohrana ratom, procvjetati. Svaki je državljanin Republike Hrvatske tada bio spreman učiniti sve što treba ne bi li pomogao uništenoj domovini da brže ustane i krene naprijed. Upravo se to i dogodilo, dali smo sve, ali ne za napredak Hrvatske, nego da omogućimo HDZ-u, kriminalnoj organizaciji i svima koji su se valjali u istoj baruštini uz HDZ-ovu vrhušku, da omasti brkove. Pričajući o „hrvatskoj puški na hrvatskom ramenu i hrvatskoj lisnici u hrvatskom džepu“ tadašnji je predsjednik HDZ-a, nažalost i države, dopustio nevjerojatnu privatizacijsku pljačku, za koju nitko nije odgovarao, a još manje vratio novac u državnu blagajnu. U ime Hrvatske su opljačkane i zatvorene tvrtke i tvornice, prodane banke i strateški važne kompanije. Mašući trobojnicom i pjevajući „Bože Čuvaj Hrvatsku“, dokazali su da nama nije potreban vanjski neprijatelj, jer su naši veliki HDZ-ovi „domoljubi“ sve obavili sami ostavivši pustoš za sobom. Nije to bilo dovoljno, nego nam je HDZ još ukrao i hrvatstvo i obitelj, vjeru i rat. Danas se time ponose i stalno se time hvale. Pa, gospodo, nije samo HDZ bio u rovovima, većim su dijelom to bili pravi rodoljubi bez članske iskaznice. Nije HDZ-ova iskaznica potvrda vjerovanja u Boga i obitelj, mnogi ljudi bez vaše stranačke iskaznice idu u crkvu i obitelj im je svetinja. I shvatite već jednom; vi iz HDZ-a niste jedini Hrvati. Hrvati smo i svi mi, nas barem 3,800.000 koji nismo vaši članovi, pa prestanite svojatati našu zastavu, našu himnu i naš grb! Ukrali ste našu prošlost, uništili budućnost, a u sadašnjosti se kunete u Hrvatsku držeći figu u džepu, dok djecu i novac držite u stranim državama, zaključili su Laburisti.