najduza_spaga_molo_longo

[FOTO] Hrvatska oborila svjetski rekord u najdužoj špagi, sudjelovala i Rijeka

Objavio: Marina Pauletić

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

Rijeka – Rijeka je danas bila jedan od sedam hrvatskih gradova koji je sudjelovao u stvaranju najduže špage na svijetu te postavljanju novog svjetskog rekorda u sklopu DOBRO World Cup-a Osijek. Špaga je bila dugačka 2422 metra te je rekord službeno oboren!

- Danas je bio izvanredan dan ispunjen sportskim uzbuđenjem i zajedništvom na šetnici Molo Longo u Rijeci. U zajedničkom pothvatu spojili su se još 6 gradova diljem Hrvatske - Zagreb, Osijek, Čakovec, Zadar, Split i Dubrovnik. Cilj je bio jasan - postaviti novi rekord. Pod vodstvom trenera i uz podršku obitelji, naši sportaši su se upustili u izazov s nevjerojatnom energijom. Svakim rastezanjem, špaga je rasla, kao i oduševljenje gledatelja. Točno u 12 sati, shvatili smo... špaga je dosegnula impresivnu duljinu od 2422 metra zajedno u svim gradovima! Tako ovaj uspjeh nije samo pomaknuo granice, već je obilježio i sportski duh zajedništva. Zahvaljujući vama sportašima, podršci obitelji i angažmanu trenera, Hrvatska je s ponosom opravdala status domaćina najduže špage na svijetu! Sada se okrećemo nestrpljivo iščekivanju DOBRO World Cup Osijek gdje će se boriti vrhunski svjetski gimnastičari, a među njima svoju šansu hvatat će naš sportaš Marko Jovičić, poručili su iz Gimnastičkog Kluba Rijeka-Croatia.

U postavljanju rekorda sudjelovali su Gimnastički klubovi Osijek Žito, MZ Macan, Trešnjevka, Rijeka – Croatia, Salto Zadar, „Marjan“ Split i Dubrovnik.

Riječani su špagu napravili na riječkom lukobranu, a riječka je špaga bila dugačka 212 metara. Najduža špaga bila je u Čakovcu te je njezina dužina iznosila 852 metra.

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

Foto Galerija: Gimnastička špaga ispunila Molo longo

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea