Oblak

Rezultati ankete – 2. dio – što nam puni dnevnu bateriju

Objavio: Marin Aničić

U drugom anketnom pitanju zadatak je bio navesti aktivnosti koje podižu vaše raspoloženje i pune dnevnu bateriju čineći vas odmornijima i zadovoljnijima. U anketi je sudjelovao ukupno 31 ispitanik, a prema kvalitativnoj analizi zabilježen je ukupno 101 odgovor. Prema dobivenim rezultatima ono što u najvećoj mjeri pozitivno utječe na raspoloženje i razinu energije tijekom dana su tjelesna aktivnost, boravak u prirodi te druženje s bliskim osobama.

Anketa_2

Od tjelesnih aktivnosti ispitanici su najviše navodili šetnju, odlazak u teretanu, planinarenje, biciklizam i jogu. Druženje s bliskim osobama kao i njegovanje dobrih odnosa prvenstveno se odnosio na obitelj i prijatelje.

Molitva, meditacija i vježbe disanja su duhovne aktivnosti koje su ispitanici navodili da im pune dnevnu energiju. Smijeh i humor općenito, osiguravanje kvalitetnog sna kao i čitanje knjige su također aktivnosti koje mogu oraspoložiti osobu.

Ostale aktivnosti su osjećaj postignuća, glazba, boravak doma, pisanje dnevnika, druženje sa životinjama, ispijanje kave, adekvatna prehrana, male stvari, sporiji tempo u danu, putovanja te gledanje filmova i serija.

Zaključak

Dobiveni rezultati ukazuju kako osoba može izravno utjecati na raspoloženje i energiju i to kroz biranje onih aktivnosti koje su joj osobno važne i bitne.

U situacijama manje inspiracije birajte one aktivnosti koje uključuju tjelesnu aktivnost na svježem zraku bilo da je obavljate samostalno ili u društvu prijatelja ili druge bliske osobe.Napomena: Navedene kategorije su kreirane proizvoljno kao rezultat sadržaja odgovora i nikako ne predstavljaju konačne kategorije. Također, rezultati anketnog istraživanja ne mogu se generalizirati na širu populaciju.Sara Jurdana, psihologinja

https://mentalfit-savjetovanje.com/

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea