fit_elma_plank

[VIDEO] PLANK - VJEŽBA ZA AKTIVACIJU CIJELOG TIJELA

Objavio: Portal Lanterna

Danas ćemo proći poziciju planka i to u tri verzije što ovisi o vašoj trenutnoj spremi.

Biti FIT znači da smo u formi, da redovito vježbamo i održavamo zdravu tjelesnu težinu, ali nipošto ne smijemo izostaviti mentalno zdravlje odnosno blagostanje te pravilnu ishranu.

Licencirana trenerica body tehnike ELMA REKIĆ, vlasnica Fit by Elma studija koji se nalazi u Sportskoj dvorani Mavrinci motivirat će nas da se pokrenemo i odvojimo nekoliko minuta za sebe.

Danas ćemo proći poziciju planka i to u tri verzije što ovisi o vašoj trenutnoj spremi.

Plank je vježba u kojoj radi skoro cijelo tijelo, ali od svega je najbitnija aktivacija i jačanje središnjeg dijela tijela odnosno cora. Jezgra tijela ili core uključuje abdomen (trbušni), gluteus (stražnjicu) i zdjelično dno (koje je jako bitno za žene). Redovnim jačanjem cora nestat će najčešći bolovi u lumbalnom (donjem) dijelu leđa, popravit ćete držanje i osjećati se bolje. Za one koji su početnici i nisu u mogućnosti držati puni plank, ima opcija planka na koljenima ili na povišenju. Krenite pomalo u svojim mogućnostima i povećavajte si vrijeme izdržaja kako budete napredovali kao i verziju planka. Kad dođete do toga da možete držati puni plank cijelu minutu vaš core i vi ćete biti top spremni...zato odmah krenite ka svom napretku!

VIDEO

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea