kuharska_radionica_u_Veprincu

[FOTO] Mali Masterchef-ovi osvojili svojim zanimljivim kuharskim kreacijama jer dječja mašta može svašta

Objavio: Nikola Cvjetović

Radionice iz proljetnog ciklusa „Zdravlje na tanjuru“ u Društvenom domu Janko Gržinić Veprinac pokazale da najmlađi vole voće i povrće pogotovo kada jela spravljaju sami

Veprinac - Mala kuharska radionica u Veprincu u kojoj su kuhali najmlađi sa svojim roditeljima te bakama i djedovima pomagačima, prštala je od kreativnosti ,veselja kuhanja, ali i ozbiljnosti kojom su mali kuhari pristupili svojim kuharskim zadacima. A zadatak nije bio nimalo lak. Osim savladati kuhanje cilj je bio i umjetnički osmisliti tanjure koji će biti ne samo ukusni nepcu već i primamljivi oku. Na meniju je ovog utorka bio „humus sa hrskavom tortiljom“ kao predjelo, zatim „spring rolls“ u zanimljivom umaku kao glavno jelo, te“ voćni desert s anisom“ za kraj. Rezalo se povrće, motale su se kore, miješao slanutak sa zanimljivim začinima sjeckalo voće….dimile su se tavice …Najzanimljivije je bilo vidjeti kako su kreirani prekrasni tanjuri sa puno mašte malih umjetnika kuharstva. Bilo je tu humusnih cvjetova sa hrskavim laticama, portreta čupavih dječaka razbarušene hrskave kose…. mačaka sa zelenim brkovima koje su se smiješile i mamile na degustaciju….a zatim i tanjura sa rolicama osmišljenim kao stabla trešanja ,,,jabuka ,,,,,,kućica…. Neki su tanjuri bili toliko ukusni da su nestali u tren oka ,a na neke su mali umjetnici bili toliko ponosni da su ih pažljivo umotali i odnijeli doma na prezentaciju. Kada se zbroje dojmovi bili su zadovoljni veliki i mali . Dječja mašta može svašta pa čak i pomaknuti granice na način da povrće postane omiljen dječji obrok.

Radionice je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Opatija uz sufinanciranje Grada Opatije te u suradnji s Kreativnom industrijom. Zahvala i ovoga puta ide volonterkama Crvenog križa kao i donatorima Mikulić d.o.o. Matulji , tvrtci Jeletić d.o.o. te tvrtci Eten d.o.o.

Nastavak radionice iz proljetnog ciklusa „Zdravlje na tanjuru“ uslijediti će subotu 15.06. u Amerikanskim vrtovima i to i ovoga puta uz instrukcije profesora kuharstva Damira Permana. Iako su radionice popunjene, svi zainteresirani koji su zakasnili s prijavama zabilježeni su te će se kontaktirati u slučaju ponovnog organiziranja programa.

Foto Galerija: Radionica kuhanja za mališane

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea