Melting_Pot_gastro_festa_portoetno_rijeka

[FOTO] Melting pot gastro fešta donijela u Export kulinarske specijalitete od Madagaskara do Srbije

Objavio: Sanja Tumara

Melting pot je dio Porto Etno festivala, a ponudio je širok spektar tradicionalnih jela iz raznih dijelova svijeta koji su dostupni u Porto Etno kuharici.

Rijeka – Porto Etno festival uvijek u u Exportdrvo donosi i gastronomski program predstavnika manjina koje djeluju u Rijeci i županiji, Melting Pot gastro feštu. Ove subote bogati okusi raznih kuhinja vodili su posjetitelje po raznim dijelovima svijeta. Ima tu specijaliteta iz Trinidada i Tobaga, Bosne, Srbije, Madagaskara, Makedonije, Italije, Slovačke, Češke, Rusije, Mađarske, a svoje su kulinarske delicije izložili i Rusini i Ukrajinaci te udruga Primorski Hrvat.

Hurmašice, Izetova maksuzija, tripice fratra Joze, točeno pivo iz slovačkog grada Martina, mekike, mansaf, bryndzove halusky, peljmeni, sve se to, među ostalim, moglo degustirati na Melting potu. Pravi raj za gurmane i sve one koji vole isprobavati različite nove okuse i poslastice.

Melting_Pot_gastro_festa_portoetno_rijeka__24_
Melting_Pot_gastro_festa_portoetno_rijeka__32_

Za glazbeno-scensku podlogu gastro-putovanja brinu se Zajednica Srba Rijeka, Kulturno umjetničko društvo SEVDAH, Makedonsko kulturno društvo Ilinden, Zajednica Talijana Rijeka, Nacionalna zajednica Crnogoraca Rijeka, Bošnjačka nacionalna zajednica, Matica Slovačka Rijeka, Češka Beseda Rijeka, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca Rušnjak PGŽ, Demokratska zajednica Mađara PGŽ, Slovenski dom KPD Bazovica, Udruga za promicanje baštine Primorski Hrvat i Riječke palade.

World music i etno su dio glazbenog programa, svake godine na festivalu sudjeluje više od stotinu izvođača i kuhara, a u programima uživa oko dvije tisuće posjetitelja. Jela ponuđena na Festivalu dostupna su u Porto Etno kuharici.

Melting_Pot_gastro_festa_portoetno_rijeka__17_

Foto Galerija: 8. festival world musica i gastronomije Porto Etno

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea