sparuga_vino_ika_2024

[FOTO/VIDEO] Gastro manifestacija "Šparuga i vino" ispunila ikarski trg posjetiteljima i finim mirisima

Objavio: Marin Aničić

Prodano je nešto više od 200 porcija, a što nam je u ime organizatora još otkrio Vjeko Zahej pogledajte u našem video prilogu.

Ika - Manifestacija "Šparuga i vino" na ikarskom trgu postala je pravo tradicionalno okupljalište gurmana koji vole kvalitetno vino i šparugu po receptima koje je malotko prije kušao. Ove godine u organizaciji Udruge Ikarski barkajoli, u suradnji s hotelom "Schubert" za cijenu od 10 eu po obroku mogli ste kušati pljukance s kozicama i šparugama i pečeni stake od sabljarke sa šparugama i palentom. Palenta je također posebno pripremljena te je s jedne strane imala crni preljev od crnila od sipe. Za cijenu od 5 eu mogli ste dobiti dva deca vrhunskog vina i to od bijeli cabernet sauvignon, a od crnih, barberu. Možda naizgled skupo, ali ako ste u gastronomskom smislu željeli doživjeti nešto novo to i nije velika cijena.

VIDEO

Organizatori su se potrudili te su im somelijeri preporučili ove dvije vrste kao optimalna vina za ova dva obroka. Barbera je izabrana i kako bi se posjetiteljima i u enološkom smislu dodalo malo egzotike u menu, ali to nije sve. Za ovu cijenu dobili ste i čašu na kojoj je gravura "Šparuga i vino" pa ste mogli ponijeti kući i suvenir s ove manifestacije. Prodano je nešto više od 200 porcija, a što nam je u ime organizatora još otkrio Vjeko Zahej pogledajte u našem video prilogu.

Foto Galerija: Gastro manifestacija "Šparuga i vino" ispunila ikarski trg posjetiteljima i finim mirisima

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea