Cocktail_Time-1-23076

Francesco "twista"s Garibaldijem - Cocktail Time

Objavio: Portal Lanterna

Koktel Francesco je "Twist" na svjetski poznati koktel Garibaldi koji potječe iz Italije i spravlja se od likera Campari i svježeg soka od naranče.

Autor: Filip Sarilar

U svijetu koktela često se možete susresti s terminom “Twist” eng. što bi u barmenskom leksikonu značilo preinaka ili dodatno oplemenjivanje već postojećeg koktela od strane barmena.

Koktel Francesco je “Twist” na svjetski poznati koktel Garibaldi koji potječe iz Italije i spravlja se od likera Campari i svježeg soka od naranče. Spravljen u čast Giuseppe Garibaldi-ja, generala koji je ujedinio sjever Italije (odakle dolazi Campari) i jug Italije (odakle dolaze poznate i sočne svježe naranče)
S druge strane Francesco Rossi još je u 19. stoljeću doselio iz Italije u Bajkini – malo selo u srcu Istre nedaleko Vižinade. Ovo bajkovito mjesto nudi vrhunska Rossi vina, destilate i pogled koji seže u nedogled.
U čast Francesca Rossi-ja napravili smo koktel koji je spoj gorkog talijanskog likera (ovaj put smo odabrali Martini Bitter koji ujedno potječe sa sjevera Italije), Rossi Teranina i svježeg soka od naranče.
Pa krenimo u pripremu.

VIDEO

Koktel Francesco – receptura:


-3 cl Camparia, Martini Bitter ili neki drugi crveni kvalitetni gorki talijanski liker
-3cl Teranina Rossi
-12-15 cl svježi sok od naranče
-čaša: Highball ili Collins čaša (uske duge stijenke su idealne za ovaj koktel)
-dekoracija: Wedge eng. (velika fetica naranče na vrhu čaše)
U shaker dodajte sve sastojke zajedno sa ledom i lijepo promiješajte. Izlijte u collins ili highball čašu gdje ste prethodno dodali novi led te dekorirajte sa narančom.

Cocktail_Time-85917

Vidimo se uskoro ????!

Fotografije i video: Marin Aničić

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea