korita_brgudac_

[OTKAZANO] Odgađa se otvorenje obnovljenog izletišta Korita

Objavio: Marina Pauletić

Izletište Korita, smješteno nedaleko od sela Brgudac, u Općini Lanišće.

Brgudac - Zbog lošega vremena, odgađa se otvorenje obnovljenog izletišta Korita na Ćićariji i prigodni rekreativno-edukativni program koji se trebao održati sutra, 20. travnja. Događanje je prebačeno na iduću subotu, 27. travnja te će tada Park Prirode Učka u suradnji s Planinarskim društvom Glas Istre obilježiti Dan planeta Zemlje.

Izletište Korita, smješteno nedaleko od sela Brgudac, u Općini Lanišće, popularno je odredište planinara i rekreativaca iz Istre, ali i ostatka Hrvatske te inozemnih posjetitelja. Smješteno je na livadi podno Brajkovog vrha, uz izvor na kojem su davnih dana postavljena drvena korita za napajanje stoke.

Značaj ove lokacije prepoznat je od strane Javne ustanove Park prirode Učka, koja je krajem 2023. godine započela s obnovom drvenih korita, nakon čega je uređeno izletište, očišćena je lokva podno izletišta te su postavljene poučne ploče.

Okupljanje će se održati u selu Brgudac ispred spomen-doma u 9:30 sati. Slijedi polazak na Brgudska Korita u 9:40 sati, a dolazak i kratki odmor predviđeni su u 11 sati. Prema želji moguć je i odlazak na Brajkovu stijenu. Otvorenje izletišta zakazano je za 11:30 sati, dok će se u 12 sati održati predavanje Slavka Brane „Naš djelić biosfere (Učka i Ćićarija)“ u Planinarskoj kući Korita. U isto vrijeme u prirodi će se održati radionica za djecu. Ručak za sve sudionike događaja predviđen je u 13:30 sati u Planinarskoj kući Korita.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea