viktoria_stepic_Zdravi_kutak_Matulji

Viktoria Stepić: Fast food može biti i zdravi obrok

Objavio: Nikola Cvjetović

Kutak Marijane u kojem su se nekada prodavali burgeri već jedno vrijeme nudi zdrava, brza jela/marende - od pokebowla, sushija, smoothie-a do chia pudinga - za kojima vlada sve veći interes

Matulji - Statistika kaže kako Hrvati spadaju među najdeblje narode Europske unije. Porazna je to činjenica koja zabrinjava jer pretilost je prije svega bolest. Većina osoba s prekomjernom težinom pravda se kako ne stiže zdravo jesti, kako su prisiljeni na brzu, polugotovu hranu zbog užurbanog dnevnog ritma, posla. Svjesni tih problema i istovremeno željni zdravog načina života bili su i začetnici jedne zdrave ideje koja je rođena u vrijeme pandemije korone, u "kutku" centra Matulja. Točnije, u "Zdravom kutku", malom bistrou u dijelu kavane "Marijana", već jedno vrijeme egzistira posebna, zdrava ponuda ili, kako to kaže jedna od začetnica ove ideje Viktoria Stepić, postoji "fast food na zdravi način". Jer zapravo u tih pet riječi rečeno je sve – hranu možete dobiti brzo, a sve što vam ponude vrijedne ruke djelatnika bistroa izuzetno je zdravo, a k tome ni cijene nisu pretjerane jer obroci su itekako nutritivno hranjivi i čovjeka zasite.

pokebowl_sushi

- Tijekom pandemije koronavirusa kada smo itekako puno razmišljali o zdravlju, osvijestili smo i potrebu za zdravim unosom hrane i pića. U ovom "kutku" "Marijane" nekad su se prodavali burgeri, a kako je ista ponuda bila dostupna i u "Marijani", ali i nekim drugim matuljskim lokacijama, odlučili smo napraviti ovaj naš "Zdravi kutak". Dolaskom veganskog kuhara, istraživanjem tržišta i različitosti ponuda, u Italiji i Zagrebu naišli smo na pokebowl, na savršenu zdjelu za savršeni obrok. Tu zdjelicu punu zdravih ugljikohidrata, proteina, vlakana ponudili smo našim gostima, baš kao i jedan spektar smoothie-a i chia pudinga koje radimo bez zaslađivača, odnosno slatkoća tih zdravih šalica isključivo je na bazi voća koje se u njima nalazi. Sve ponuđeno može se pojesti ovdje na terasi ispred našeg "kutka", ali i ponijeti sa sobom. Nakon što je u rano jutro odrađena najvažnija priprema hrane u kuhinji, zdjele se u nekoliko minuta napune i spreman je naš zdravi fast food, govori Viktoria koja je s nekoliko djelatnika i svojim šefom Igorom Bogunovićem osmislila ovu interesantnu matuljsku ponudu za kojom vlada sve veći interes.

- Kada smo kretali u ovu priču bilo nas je strah kako će publika reagirati. Znali smo da mahom naši ljudi vole i žele pojesti za marendu nešto konkretnije i teže i upravo zato smo shvatili da im moramo ponuditi nešto nutritivno vrijedno što će ih jednako zasititi, odnosno nakon čega će biti siti, a neće imati onaj osjećaj težine, punog želuca... Sada kada vidimo da postoji interes za ovakvu hranu započeli smo i širiti ponudu pa smo od nedavno u ponudu stavili i sushije - hrana je to koja se vrlo brzo napravi, posebno kada to rade vrhunski znalci, kakve imamo i mi ovdje u našem ugostiteljskom objektu..., rekla je Viktorija i otkrila kako se pripremaju i neke nove, tople zdjelice.

sushi_zdravi_kutak-13590

Ova zdrava hrana za sada se može probati isključivo u matuljskom "Zdravom kutku". Dio ponude je zastupljen i u restoranu "Štorija", no Viktorija dodaje kako će se u budućnosti, nakon što do savršenstva uhodaju "Zdravi kutak", ponudu proširiti i na neke nove lokacije. U međuvremenu će, osim novih ideja koje će ovaj zdravi "kutak" učiniti još zdravijim, Viktorija brinuti i o marketingu ovog i još nekoliko ugostiteljskih objekata koje vodi njezin šef, ali i knjigovodstvu ove tvrtke.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea