ivan_ferderber Foto: arhiva

Zametski štajoni - kuhanje kotlića i humanitarna akcija za riječkog dečka Ivana Ferderbera

Objavio: Marina Pauletić

Sve će kotliće, uz palentu kompiricu Udruge Palentar, nakon toga posjetitelji moći degustirati, također uz donaciju.

Rijeka – „Zametski štajoni – Zamet kroz godišnja doba“ manifestacija je kojom u svako godišnje doba Zamet postaje mjesto druženja i zabave. Štajoni obuhvaćaju četiri programa, po jedan u svako godišnje doba: zima je rezervirana za tradicionalne Pusne aktivnosti, proljetni dio uključuje donatorsko gastro-natjecanje, ljetni dio je sportsko-zabavnog karaktera, a jesenski program namijenjen je kulturnoj i glazbenoj tradiciji Zameta i okolice, s naglaskom na čakavski dijalekt.

- Pred sam kraj proljeća, u nedjelju 9. lipnja u Sportsko- rekreativnom centru Zamet organiziramo još jedno donatorsko natjecanje u kuhanju kotlića, a ove smo se godine odlučili priključiti akciji prikupljanja sredstva za liječenje mladoga riječkog glazbenika Ivana Ferderbera, koji je svojim glazbenim umijećem prije nekoliko godina oduševio i Zamet. Ekipu čine 3 člana, a kotizacija za sudjelovanje po ekipi je 30 €. Svaka će ekipa dobiti 4 kg mesa i 4 kg kapule, a “tajne” sastojke, začine i kotlić na plin ekipa donosi sa sobom. Okupljanje je od 12 sati, kuhanje započinje u 13 sati, a završava u 17 sati kada će strogi, ali pravedni žiri sastavljen od članova koji su većinom bili sudionici popularnih showova “Večera za 5” i “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, proglasiti najbolje kuharske uratke. Sve će kotliće, uz palentu kompiricu Udruge Palentar, nakon toga posjetitelji moći degustirati, također uz donaciju, najavljuju iz Pusnog odbora.

- Kako bi se i kuharske ekipe i svi posjetitelji cijeloga dana zabavljali kako bismo prikupili čim više donacija za Ivana, pobrinut će se, odričući se honorara, Pusna muzika Zameta, grupa “Cukar&Caffe” i DJ Tommy, odlučili su organizatori.

Manifestaciju Zametski štajoni – Zamet kroz godišnja doba Zametske maškare i zvončari organiziraju uz podršku Rijekasporta, MO Zamet, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Novčano možete pomoći Ivanu i uplatom na račun njegovog tate:
LEONARDO FERDERBER
MEŠTROVIĆA 36
51000 RIJEKA
ŽIRORAČUN - HR90 2402006 3100222392
Model: HR99
Opis plaćanja: Donacija za Ivana

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea