skurinje_asfaltiranje_-70493

Aglomeracija Rijeka: U tijeku asfaltiranje dionice iznad rotora Škurinje

Objavio: Marina Pauletić

Tijekom navedenih radova, mogući su povremeni prekidi i usporavanje prometa.

Rijeka - Jutros, 9. listopada započeli su radovi na asfaltiranju dionice od crkve do rotora na Škurinjama. Radovi uključuju postavljanje završnog sloja asfalta te vraćanje u prvobitno stanje vertikalne i horizontalne prometne signalizacije.

Tijekom navedenih radova, mogući su povremeni prekidi i usporavanje prometa, te se mole svi sudionici u prometu za dodatni oprez i strpljenje.

skurinje_asfaltiranje_

Radovi na ovoj dionici uključivali su opsežne radove na zamjeni dotrajalih vodovodnih cijevi i postavljaniju novog transportnog kolektora otpadnih voda, isključivo sanitarnog tipa kojima će se otpadne vode odvoditi do novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na Delti.

Ulaganjima u vodno-komunalnu infrastrukturu ovakvih razmjera doprinosi se zaštiti riječke vode i bogatih riječkih podzemnih izvorišta, očuvanju okoliša te smanjenju zagađenja mora, a projektom će se dodatno doprinijeti održivom ekonomskom razvoju našega kraja, smanjenju nejednakosti te povećanju dostupnosti javnih usluga.

skurinje_asfaltiranje_-53814

„Zahvaljujemo svim sugrađanima na dosadašnjem strpljenju i razumijevanju“, poručili su izvođači radova.

Dodatne informacije o 233.799.649,88 EUR vrijednom EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije, dostupne su na internetskoj stranici projekta https://aglomeracijarijeka.eu, a informacije o planiranim radovima, radovima u tijeku i izvedenim radovima građani mogu pronaći na GIS web pregledniku http://euprojektigis.kdvikrijeka.hr/geoserver/web/Default.html.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea