rajko_grlic_antikvarijat_ex_libris_rijeka__12_ Foto: arhiva

Jazz By The Book: Albina Teplytska, pijanistica iz Odese, u antikvarijatu Ex libris

Objavio: Marina Pauletić

Ulaz je besplatan!

Rijeka – U srijedu, 7. veljače s početkom u 19 sati u Antikvarijatu Ex libris održat će se još jedan koncert programa Jazz By The Book.

Albina Teplytska je klasična pijanistica iz Odese, velike ukrajinske luke. Tehnički besprijekorna, no s nevjerojatnom dinamikom emocije u izvedbi, jazz glazbi pristupa ponajviše iz aspekta jazz fusion tradicije. Nastupit će sa svojim novim, kvarnerskim triom, s Vedranom Ružićem na kontrabasu i Rajkom Ergićem na bubnjevima, a izvodit će vlastite skladbe nadahnute ukraijnskom tradicionalnom glazbom i motivima.

Ulaz na svaki koncert je besplatan!

„Programom JAZZ BEAT i istoimenim nakladničkim nizom premošćujemo jaz između dviju umjetnosti - glazbe i književnosti - te slavimo njihov uzajamni utjecaj, ostvarenja i mogućnosti. Serijom koncerata JAZZ BY THE BOOK slavimo jazz glazbu, koja nepovratno mijenja svijet otpočetka 20. stoljeća, uključujući književnost. Ex libris kao nakladnik objavljuje jazz književnost od Beat generacije naovamo, kao i djela samih jazzista, npr. Charlesa Mingusa, oživljavajući ih potom glazbeno-književnim događanjima. Jazz glazba i kultura jazza okosnica je književnog stvaralaštva u Jazz Beat ediciji. Prvim naslovom, koji nosi ime edicije, a priredio ga je Vojo Šindolić, istražujemo vezu između glazbe i Beat književnosti, dok sljedećima nadalje produbljujemo iskustvo jazza kao svojevrsnog jezika književnosti: riječ je o raznolikom mnoštvu autora, od kojih neki spadaju u najznačajnije aktere svjetske književnosti, poput Jacka Kerouaca, Harukija Murakamija i Ralpha Ellisona, pored sjajnih glazbenika i književnika, poput Charlesa Mingusa, Yusefa Lateefa i drugih. Širimo opseg interesenata udruživanjem književnih promocija s koncertima jazz (improvizirane) glazbe u izvedbi izuzetnih glazbenika. Postojano omogućujemo spajanje žive glazbe, književnosti i slikanja, radi života svih koji u umjetnosti na bilo koji način sudjeluju“, Karlo Ilić, glazbenik i urednik.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea