jezera_Macjansko_i_Vir_-_Moravice,_Vrbovsko-12634

[FOTO] Mačjansko jezero meow back

Objavio: Sanja Tumara

U Moravicama, naselju u Vrbovskom, krije se i Mačjansko jezero. Uređuju ga mještani, u radnim akcijama u organizaciji MO Moravica, a pravi je mali dragulj samo petnaestak minuta udaljen od puno poznatijeg Kamačnika.

Vrbovsko – Kad se kaže Vrbovsko, vjerojatno je prva asocijacija Kamačnik. No, nije kanjon Kamačnik jedino što privlači ovom goranskom gradiću.

U Moravicama, naselju u Vrbovskom, krije se i Mačjansko jezero. Uređuju ga mještani, u radnim akcijama u organizaciji Mjesnog odbora Moravica, a pravi je mali dragulj samo petnaestak minuta udaljen od puno poznatijeg Kamačnika. Uzevši u obzir trenutačne trendove, možemo reći da se Mačjansko jezero oglasilo s - meow back. Hm, trebali dodati da je Mačjansko jezero u podnožju Mačje drage?!

U Moravicama je i jezero Vir, nekad moravičko kupalište koje je bilo zapušteno petnaestak godina. No, sada je i ono očišćeno.

Treće je moravičko jezero Čogrljevo. O njemu smo već pisali, a i ono čeka uređenje okoliša. No, uz okoliš, ondje treba sanirati i ostatke urušene pilane i mlina.

Kad sve bude uređeno, Vrbovsko će, uz kanjon Kamačnik, Dobru i Kupu, posjetiteljima moći ponuditi i uživanje na tri jezera.

jezera_Macjansko_i_Vir_-_Moravice,_Vrbovsko-2
jezera_Macjansko_i_Vir_-_Moravice,_Vrbovsko-5
jezera_Macjansko_i_Vir_-_Moravice,_Vrbovsko-4
jezera_Macjansko_i_Vir_-_Moravice,_Vrbovsko-6
jezera_Macjansko_i_Vir_-_Moravice,_Vrbovsko-7
jezera_Macjansko_i_Vir_-_Moravice,_Vrbovsko-3

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea