festival_sportske_rekreacije_2024

[FOTO/VIDEO] 12. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju u Opatiji okupio 1524 sudionika

Objavio: Nikola Cvjetović

U pravim ljetnim uvjetima, organizatori su pripremili sjajan program koji je započeo programom rekreacije "Vježbajmo zajedno".

Opatija - S 1 524 sudionika iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja, koliko ih se danas okupilo u Opatiji, 12. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju je daleko nadmašio dosadašnji rekord posjećenosti i još jedanput potvrdio da je najveći festival toga tipa u Hrvatskoj, što je dokaz koliko je ova manifestacija popularna. Kako su u šali izjavili neki od današnjih govornika u svečanom protokolu, „trebat će povećati Opatiju“, ukoliko se ovakav trend nastavi. Podsjetimo, ovu tradicionalnu manifestaciju u povodu Svjetskog dana zdravlja organiziraju Klub za športsku rekreaciju Gorovo iz Opatije, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski savez sportske rekreacije "Sport za sve".

U pravim ljetnim uvjetima, organizatori su pripremili sjajan program koji je započeo programom rekreacije "Vježbajmo zajedno", sudionicima je na raspolaganju bio i punkt opatijskog Crvenog križa koji je ponudio mjerenje tlaka svima koji su to poželjeli, a i ove godine bilo je nekoliko štandova s ponudom autohtonih proizvoda, dok su posjećeni bili punktovi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije, dok su mnogi zabavu potražili na zabavnim sadržajima.

Odličan ritam cijelom programu svojim je glazbenim odabirom diktirao DJ Luca Montecchi, a prije samog svečanog otvorenja festivala, voditelj programa popularni Dražen Turina Šajeta je oduševio publiku koja je zajedno s njim otpjevala i otplesala nekoliko njegovih glazbenih uspješnica što je još dodatno podignulo ionako sjajnu atmosferu. Veliko finale zabavnog dijela uvodnog programa bio je zajednički ples „Rim Tim Tagi Dim“ svih sudionika koji su tako dali podršku popularnom Baby Lasagni koji je ujedinio cijelu Hrvatsku.

Svečanosti otvorenja su nazočili brojni uzvanici, a sudionike su pozdravili Krešimir Ritz – predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, Marija Bilan – predsjednica Hrvatskog Saveza sportske rekreacije "Sport za sve", Hrvoje Balen – pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora te opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je svim sudionicima poželio dobrodošlicu u Opatiju podsjetivši da „Stara dama“ ove godine obilježava 180 godina turizma.

Nakon svečanog protokola, uslijedio je start disciplina pješačenja/nordijskog hodanja koje su bile podijeljene čak na pet ruta, ovisno o odabiru samog sudionika, a lijepo ljetno vrijeme potaknulo je mnoge da iskoriste priliku sudjelovati u „Morskoj ruti“ koja je uključivala plovidbu turističkim brodom kombiniranu s hodanjem. Rijeke hodača potekle su rutama, a po povratku na cilj, sudionike je na Ljetnoj pozornici dočekala klapa Baladur, Zumba party te gastro i eno ponuda, uz fritaju od šparoga i plavu ribu te autohtona vina liburnijskog kraja.

Svakako treba napomenuti da su itekako bili traženi programi jedrenja na krstašu te promocija SUP-anja, a poseban program bio je organiziran u Ičićima gdje je sudionike dočekala okrjepa uz program „Vježbajmo zajedno“ i DJ Vedrana.


Dalibor Korenić, alfa i omega festivala, zahvalio je svima koji su omogućili da festival i ove godine bude prava svečanost sportske rekreacija, a to su pokrovitelji: Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski savez sportske rekreacije "Sport za sve" i Grad Opatije te partneri festivala: Turistička zajednica grada Opatije, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica mjesta Ičići, Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Thalassotherapia Opatija, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Hrvatski savez nordijskog hodanja, Savez sportske rekreacije "Sport za sve" PGŽ, HMZG Opatija Zdravi grad, Roxy Dance Pazin, UniQ Fitness Opatija i VOP SUP Team.

VIDEO

Foto Galerija: 12. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea