Horvatova_Staza,_Risnjak,_Delnice,_Mario_Jurina__4_ Foto: Mario Jurina

Highlander 2024: Održana planinarska avantura na stazama Gorskog kotara

Objavio: Marina Pauletić

U dvodnevnom planinarenju i boravku u prirodi, sudjelovalo je pedesetak sudionika.

Gorski kotar - Ovog se vikenda u Gorskom kotaru, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, TZ Kvarnera i TZ Gorskog kotara održalo prvo zimsko izdanje Highlandera, globalne serije planinarskih druženja i aktivnosti.

U dvodnevnom planinarenju i boravku u prirodi, sudjelovalo je pedesetak sudionika, planinara iz Hrvatske, Španjolske, Srbije, Austrije i Velike Britanije. Svoju avanturu započeli su u podnožju Risnjaka s čijeg vrha puca pogled na Otok Krk, Učku, Ćićariju, Snježnik pa čak i Alpe. Nakon prespavane noći, krenuli su put Snježnika (1505 m), najljepšeg vidikovca ove regije. Rutu od 25 kilometara završili su na skijalištu Platak na kojem su proslavili uspješno sudjelovanje u Highlanderu koji je ujedno, prema riječima organizatora, prilika i za osobni rast i razvoj.

HIGHLANDER je globalna serija planinarskih događaja koja je započela u Hrvatskoj 2017. godine. Trenutno je prisutna u više od 20 zemalja, a kako kažu iz organizacije, cilj je učiniti višednevno planinarenje pristupačnim, jednostavnim i zabavnim za svakoga.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea