lokvarsko_jezero_puno_01

Provedite slatko i svježe goransko ljeto s Lynx and Foxom

Objavio: Sanja Tumara

Dok je prošle godine glavna atrakcija bila šetnja isušenim Lokvarskim jezerom, ove će godine dvije ture pružiti niz mogućnosti za uživanje u njegovom vodenom obilju.

Gorski kotar - Goransko ljeto s agencijom za obilaske Lynx and Fox slatko je kao bobica maline ili borovnice, vedro kao plava površina jezera po kojoj klize splavi i kajaci, svježe kao sjenovite šume dolina i vrhova, brbljavo kao žuboreća rječica i mistično kao noć koja spaja prirodu, glazbu i tišinu. Dizajniranje tura u Gorskom kotaru maštovita je igra otkrivanja njegovih ljepota na bezbroj fotogeničnih načina kako vjernim tako i novim posjetiteljima. Uz dobro prihvaćene i popularne šetnje, agencija Lynx and Fox za ovo je ljeto pripremila i neke svježe i uzbudljive dnevne, ali i noćne goranske avanture.

Dok je prošle godine glavna atrakcija bila šetnja isušenim Lokvarskim jezerom, ove će godine dvije ture pružiti niz mogućnosti za uživanje u njegovom vodenom obilju. Turom Lokvarsko jezero - skrivene staze, kupališta i vožnja na splavi 7. srpnja te 4. i 17. kolovoza Lynx and Fox vas vodi u dugačko druženje s ljepotama jezera, a potom udružuje snage s agencijom Go Wild Adventures i zove vas da ga po prvi put upoznate kajakareći u Kajak turi po Lokvarskom jezeru 27. srpnja.

Slatki okus bobica i prilika za obiteljsku zabavu bit će mamac na čak tri "bobičaste" šetnje koje će se održati u sklopu događanja Planinarenje i kokteli - festival malina 29. lipnja u Skradu, Dana borovnica 6. srpnja u Ravnoj Gori te "Bob festu" 20. srpnja u Fužinama. Oni koji su propustili bobice, imaju još jednu priliku za uživanje u slatkom u Fužinama i to 7. rujna kad stiže Medeni vlak iz Rijeke na "Medun Fest" u sklopu kojeg Lynx and Fox organizira obiteljski obilazak Preradovićevog vrha.

japlenski_vrh_delnice_01

Lynx and Fox je osim dnevnih mislio i na noćne doživljaje pa uz 3. kolovoza svakako treba upisati Noćnu šetnju uz glazbena iznenađenja. Prošlogodišnja atrakcija, i ove će godine pretvoriti zaštićenu šumu Japlenški vrh u začaranu glazbenu bajku. Noćni šumski svijet i uzvišeni zvuci muziciranja mladih glazbenika na brojnim klasičnim instrumentima stopit će se u jedinstveni doživljaj.

Spomenimo i provjerene te rado posjećene favorite koji će ponovo privući publiku i u druge dijelove Gorskog kotara pa će tako domaćini 21. srpnja biti Špičasti vrh i kulturno blago Brod Moravica, a alternativa osvježenju u jezeru bit će uživanje u Kupi jer je 28. srpnja te 10. i 24. kolovoza na rasporedu Obiteljska edukativna šetnja - rječica Kupica, dvorac Zrinski i brčkanje u rijeci Kupi. Ovo ljeto bit će i prilika za jačanje dobrosusjedskih odnosa jer će 13. srpnja Lynx and Fox posjetitelje povesti do svojih slovenskih partnera, točnije Zavoda za kulturo in turizem Kostel na sadržajnu turu Skrivena tajna Kostelskoga vraga.

Sve o turama s agencijom Lynx and Fox možete naći na njihovoj službenoj stranici.

suma_gorski_kotar_sumaglica_01
lynx_and_fox_natasa_batinic_marina_iskra_jelena_holenko_pirc Foto: Lynx&Fox

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea