putovima_sparuga_moscenicka_draga_2023_mtb_poligon__15_ Foto: arhiva

Šesto izdanje biciklijade „Putovima šparoga“ 2024.

Objavio: Marina Pauletić

Šesto izdanje biciklijade „Putovima šparoga“ pruža ugodnu i atraktivnu vožnju obroncima Učke.

Mošćenička Draga - Divlja šparoga poznata je gastronomska delicija radi koje vrijedi posjetiti Mošćeničku Dragu. Ova „kraljica proljeća“ glavni je motiv tradicionalne turističko-rekreativne biciklijade „Putovima šparoga“ koja će se održati u subotu, 6. travnja u Mošćeničkoj Dragi u sklopu „Dana šparoga“. Šesto izdanje biciklijade „Putovima šparoga“ pruža ugodnu i atraktivnu vožnju obroncima Učke, uživanje u delicijama spravljenim od divlje šparoge, ali i upoznavanje nekih novih kulturno-povijesnih znamenitosti i sportsko-rekreativnih atrakcija kraja.

- Okupljanje i prijave sudionika počet će od 9:00 sati ispred Turističkog ureda odakle u 10:00 sati krećemo na našu avanturu. Laganim usponom stižemo najprije u Mošćenice gdje ćemo posjetiti Muzejsku zbirku Mošćenice koja u svom postavu prikazuje povijest mošćeničkog kraja kroz arhitekturu i graditeljstvo, stare zanate, narodnu nošnju i običaje. Nastavljamo prema zaseoku Sv. Jelena odakle se uzdižemo na vodovodni put na obroncima Učke s kojeg se pružaju nezaboravni panoramski vidici na čitav Kvarnerski zaljev. Po silasku u Brseč zastat ćemo na hridi na kojoj se nalazi crkvica Sv. Marije Magdalene, a potom i obići novootvoreno golf vježbalište. Kao nagrada za svaki kilometar vožnje i visinskog uspona poslužit će nam se najukusnija fritaja od šparoga u obližnjoj konobi. Preostaje nam još povratak u Mošćeničku Dragu i uživanje na jednoj od najljepših kvarnerskih plaža, objašnjavaju organizatori.

putovima_sparuga_moscenicka_draga_2023_mtb_poligon__44_ Foto: arhiva

RUTA: M.Draga – Mošćenice – Sv. Jelena – Carići – Brseč - M.Draga
START: 10:00 Mošćenička Draga (ispred TZ)
DUŽINA RUTE: 25 km
UKUPNI USPON: 550 m
PODLOGA: 75 % asfalt, 25 % makadam/ šumski put

Obavezna predprijava putem online obrasca: https://t.ly/Z4qAt.

KOTIZACIJA: 15 EUR
Kotizacija uključuje:
– zajednički ručak
– okrjepa prije i tijekom ture (voda, snack, palenta sa šparogama)
– organizacija
– vođenje

Suorganizatori: Promotiv Travel Outdoor i TZ Općine Mošćenička Draga

NAPOMENA:
Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.
Organizator zadržava pravo promjene trasa. U slučaju bilo kakve promjene, sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea