adventski_trail_tri_kastafska_vrha-87910

[U OKU KAMERE] Adventski trail Tri kastafska vrha okupio 250 trkača i trkačica

Objavio: Marina Pauletić

Po sunčanom i vjetrovitom vremenu postignuti su impresivni rezultati na obje dužine.

Kastav - Adventski traila Tri kastafska vrha, koji je danas start i cilj imao kod Gradske kože u Kastvu, okupio je 250 trkač iz cijele Hrvatske, te Slovenije i Italije. Trail je održan u organizaciji Atletskog kluba Rika koji je u zadnje dvije godine napravio velike iskorake u organizaciji svojih utrka. Ujedno članstvo klub je sve brojnije, pa danas AK Rika ima 120 članova koji postižu vrhunske rezultate na državnim prvenstvima u trailu i cestovnom trčanju.

„Ovo je dosad najposjećenija utrka u organizaciji našeg kluba. Broj sudionika potvrđuje da je naš klub u domaćoj trail zajednici stekao povjerenje i doista smo zadovoljni kako je cijeli događaj protekao. Ovo nas snažno motivira za nove iskorake u organizaciji Adventskog traila Tri kastafska vrh već u 2024. godini. U ime AK Rike zahvaljujem se svim volonterkama i volonterima, bez kojih su ovakvi događaji neostvarivi. Također veliko hvala i brojnim sponzorima i donatorima koji su podržali Adventski traila 3KV. Posebna zahvala pak ide Turističkoj zajednici grada Kastva i Gradu Kastvu koji snažno podržavaju ne samo Adventski trail, nego općenito rad našeg kluba“, kazao je predsjednik Atletskog kluba Rika Srđan Brajčić.

adventski_trail_tri_kastafska_vrha

Ujedno apelira na posjetitelje šume da se suzdrže od skidanja crveno-bijelih traka koje označavaju stazu.

„Ove godine imali smo posebno velikih problema s neodgovornim pojedincima koji su uporno trgali oznake sa staza. Štoviše, na nekoliko mjesta netko je strelice koje usmjeravaju trkače okrenuo u pogrešan smjer. Doista smo zgroženi ovim postupcima koji ne samo da ljute nas organizatore, već i ugrožavaju sigurnost sudionika traila. Ističemo da njih veliki broj dolazi izvan naše županije i ne osjećaju se ugodno kad zalutaju u šumi. Ljudi, nemojte činiti ovakve stvari ubuduće“, ističe predsjednik AK Rike.

Prilikom prijave na utrku trkačice i trkači mogli su birati između dvije staze traila Tri kastafska vrha, kratke od 12 km i 300 metara elevacije i duge od 21 km i 600 metara elevacije. Obje staze prolaze manje poznatim stazama i puteljcima šume Loze i Lužine, te jednim dijelom prati povijesno važnu Rapalsku granicu. Staza od 21 km povezuje i tri kastafska vrha: Stanić, Majevi i Mačkov. Autor obje staze je veliki zaljubljenik u trail i Kastav David Marot, ujedno i direktor ove utrke.

Po sunčanom i vjetrovitom vremenu postignuti su impresivni rezultati na obje dužine.

Poredak na 21 km u muškoj konkurenciji:
Bojan Rafaj Riječki alpinistički klub - 1:43
Vedran Dakić Nu3 sport - 1:45
Igor Horvat AK Međimurje - 1:46

Poredak na 21 km u ženskoj konkurenciji:
Marina Juranić AK Kvarner - 1:56
Anna Kratki AK Rika - 1:57
Maja Urban AK Maksimir - 1:58

Poredak na 12 km u muškoj konkurenciji:
Luka Nedeljković AK Rika - 54:42
Vanja Cerovac Ind. - 1:00
Ivan Blečić AK Rika - 1:02

Poredak na 12 km u ženskoj konkurenciji:
Marta Močinić AK Rika/Torpedo Runners - 1:08
Petra Strle Sedmak TD Bistrc - 1:12
Maja Vukelić Ind. - 1:12

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea