nordic_walk_challenge_ Foto: TZ grada Opatije

Uspješan 1. Opatija Nordic Walk Challenge: Četrdesetak hodača na testu izdržljivosti

Objavio: Marina Pauletić

Dio hodača uspio je savladati cijelu kružnu stazu dužine 23,6 kilometara.

Opatija - Opatija Nordic Walk Challenge, jedinstven događaj nordijskog hodanja i pješačenja, u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije i u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo već je u svom prvom izdanju postigao lijep uspjeh.

Povodom obljetnice 180 godina organiziranog turizma i nastavka tradicije nordijskog hodanja u Opatiji koje traje već više od 10 godina, organizatori su povezali nekoliko tradicionalnih ruta u jednu veliku kružnu stazu koja obuhvaća gotovo cijelo područje grada Opatije što je privuklo veliku pozornost javnosti.

nordic_walk_challenge_-42518 Foto: TZ grada Opatije

S ukupno četrdesetak sudionika Opatija Nordic Walk Challenge je ispunio očekivanja organizatora, a dio hodača je uspio savladati cijelu kružnu stazu dužine 23,6 kilometara, koja je obuhvatila naselja Opatiju, Volosko, Pobre, Poljane, Dobreć, Oprič, Iku i Ičiće i bila pravi kondicijski izazov za hodače. Veći dio sudionika uključio se ili isključio na kontrolnim punktovima i prohodao trase od kojih su dvije bile duge 9, a jedna 5,6 kilometara.

Na kontrolnim točkama sudionike je čekala okrjepa, a organizatori su za hodače osigurali i štapove za hodanje. Odlično vrijeme svakako je dalo dodatni impuls cijelom danu, a sudionici su poželjeli još ovakvih programa koji pomiču granice njih samih.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea