vojko_v_pogon_kulture_rijeka_2024__9_ Foto: arhiva

Crna ovca vraća se u Bašku: Festival otvara Vojko V

Objavio: Marina Pauletić

Crna ovca, popularni festival janjetine, individualizma, kulture, sporta i otočne baštine vraća se u Bašku.

Baška – Crna ovca ponovno bleji i najavljuje jedinstveni festival koji od 2006. godine oduševljava posjetitelje bogatim i kreativnim programima koji Bašku pretvaraju u epicentar lokalne gastronomije i lude zabave na otvorenom.

U glazbenom dijelu prvog dana festivala, u petak 17. svibnja, nastupit će najtrofejniji dobitnik ovogodišnje nagrade Porin, Vojko V te popularni reperski duo iz Osijeka Krankšvester. Drugog dana, u subotu, pozornicu će zauzeti energična punk-blues-rock senzacija M.O.R.T. i kultni Psihomodo pop koji ove godine nastupima i novim albumom „Vjerujem u čuda“ obilježava 40 godina uspješne karijere. Pored već uobičajenih rock poslastica, Crna ovca i ove godine nastavlja s wine & jazz programom koji će istovremeno oduševiti ljubitelje dobrog vina i jazza.

Uz tradicionalno izvrsne koncerte, bit će tu i puno vrhunske bašćanske janjetine spremljene na „bezbroj“ načina, ozbiljne kulture i sporta, radionica za djecu, nastupa komičara i brojne druge aktivnosti, pri čemu posjetitelji novac trebaju pripremiti samo za konzumaciju hrane i pića, jer su svi ostali programi za posjetitelje i ove godine potpuno besplatni.

„Festival Crna ovca na kreativan način predstavlja sve ono što Bašku čini posebnom - spoj tradicije i suvremenosti, lokalne kulture i globalnih trendova. Ponosni smo što i ove godine gostima i mještanima možemo ponuditi stvarno bogat program koji uključuje sve - od vrhunske glazbe do gastronomskih užitaka s našom poznatom janjetinom te sportskih i kulturnih događanja. Ovo je prilika da još jednom proslavimo kreativnost i zajedništvo, pokazujući pritom svu ljepotu našeg mjesta i naslijeđa koje čuvamo“, kazao nam je načelnik Općine Baška, Toni Juranić.

crna_ovca_psihomodo_pop Foto: arhiva

Uz već spomenute glazbene nastupe, festival Crna ovca ove će godine predstaviti samostalnu izložbu renomiranog slikara Predraga Todorovića, ugostiti atraktivno predavanje legendarnog znanstvenika i prijatelja Crne ovce Korada Korlevića, organizirati planinarske i biciklističke ture bašćanskom kotlinom. Najmlađi posjetitelji festivala naučit će filcati vunu, pisati glagoljicom, takmičiti se u boćanju i uživati u predstavi za najmlađe. U organizaciji kluba Vihor održat će se Crni jancić- nogometni turnir za male nogometaše i novo izdanje jedriličarske regate Corinthia Cup – memorijal Jure Vukasović.

Nakon cjelodnevnog uživanja u poučnim i zabavnim programima, vrijeme je za okrjepu! Mlada bašćanska janjetina, spremljena na bezbroj načina, bit će dostupna na svakom koraku, kako na festivalskim štandovima Crne ovce, tako i u svim ugostiteljskim objektima širom Baške.

„Crna ovca je jedinstven turistički proizvod jer pruža sve što moderan gost traži: sveobuhvatan doživljaj destinacije, uživanje u prirodnim ljepotama, priliku za kušanje autohtonih jela kao i mogućnost upoznavanja bogate kulturne i povijesne baštine. I ono što je najvažnije, sve se to dešava izvan glavne turističke sezone. Jako smo zadovoljni ovogodišnjim programom i vjerujemo da će svi posjetitelji festivala iz Baške otići prepuni lijepih uspomena, puna trbuha i s osmjehom na licu. Smještajni kapaciteti se već lijepo pune i jedva čekamo taj vikend“, rekla je direktorica Turističke zajednice općine Baška, Ivana Topić.

Atraktivan trodnevni program festivala i ove će godine realizirati agencijski tim Studija Conex, uz podršku domaćina Općine Baška, Turističke zajednice Općine Baška i zlatnog sponzora festivala, Valamar Rivijeru. Kompletan program Crne ovce možete pronaći na internetskim stranicama www.crnaovca.hr i društvenim mrežama festivala.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea