Richard_Galliano_opatija

[FOTO] Legendarni francuski glazbenik Richard Galliano oduševio opatijsku publiku

Objavio: Sanja Tumara

Na 24. Liburnia Jazz Festivalu legendarni francuski glazbenik nastupio je u društvu Sébastiena Giniauxa (gitara i violončelo) i Diega Imberta (kontrabas).

Opatija – Idol svakog harmonikaša, čovjek kojemu je sam Astor Piazzola dao u zadatak da stvori francuski “Novi musette”, kao što je i on stvorio argentinski “Novi tango”, Richard Galliano, oduševio je sinoć opatijsku publiku! Ljetna pozornica i svi na njoj bili su uvučeni u zvukove harmonike, tanga i francuskog musettea.

Na 24. Liburnia Jazz Festivalu legendarni francuski glazbenik nastupio je u društvu Sébastiena Giniauxa (gitara i violončelo) i Diega Imberta (kontrabas), a posjetiteljima su priuštili, kako je Galliano i najavio“ „repertoar New Tanga i New Musetta jazzistički, svirajući svaki koncert na potpuno slobodan način, ponekad daleko od partiture, ali nikad daleko od duše skladatelja.”

Richard_Gallian_harmonikas_opatija__16_

Večeras u 20.00 sati u Hrvatskom muzeju turizma - Villi Angiolini, nastupa Sterpin - Kolarević Quartet, redom vrhunski glazbenici koji gaje strast prema interpretacijama jazz standarda i iskreno uživaju u zajedničkoj svirci. Pulski glazbenik Branko Sterpin proglašen je najboljim hrvatskim trubačem, a najpoznatiji je kao osnivač i voditelj JazzIstra Orchestra i po svojem djelovanju u mnogim ansamblima i orkestrima, od Big Banda HRT-a do Tamare Obrovac Transhistria Electric, Branimir Gazdik Group, Kristian Terzić Group, Veselino Project i Lela Kaplowitz Kvartet.

Pulski glazbenik Branko Sterpin proglašen je najboljim hrvatskim trubačem, a najpoznatiji je kao osnivač i voditelj JazzIstra Orchestra i po svojem djelovanju u mnogim ansamblima i orkestrima, od Big Banda HRT-a do Tamare Obrovac Transhistria Electric, Branimir Gazdik Group, Kristian Terzić Group, Veselino Project i Lela Kaplowitz Kvartet.

Richard_Gallian_harmonikas_opatija__26_

Jutros je, pak, na istom mjestu održana radionica za djecu od 7 do 11 godina, „Neobična avantura“ voditelja Ive Volović i Antona Železnika iz Teatra Oz. Cilj radionice bio je sloboda izražavanja, razvoj mašte i umjetničke osviještenosti, povećavanje socijalne osviještenosti, samospoznaje, samopoštovanja i samouvjerenosti. Pomaže u razvoju sustavnog i kreativnog mišljenja, sposobnosti djece da nekonvencionalno razmišljaju i objedinjuju umjetničke forme.

Foto Galerija: Richard Galliano - legendarni francuski glazbenik oduševio opatijsku publiku

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea