Promocija_knjige_Jurdana-45216

[FOTO] Vjekoslava Jurdana predstavila je svoju novu zbirku ljubavne poezije „(S)Povedena“

Objavio: Nikola Cvjetović

Predstavljena zbirka u Galeriji Laursu u Lovranu u nazočnosti brojnih gostiju.

Lovran - U nazočnosti brojnih gostiju Vjekoslava Jurdana predstavila je svoju novu zbirku ljubavne poezije „(S)Povedena“. Predstavljanje je održano u Galeriji Laurus u Lovranu u organizaciji Katedre čakavskog sabora Lovran.

„Zbirka „(S)Povedena“ je moja 13. knjiga po redu, a 13 je očito sretan broj. Nakon „Kolajnice“ dogodilo se mnogo toga. Zašto „(S)Povedena“? U jednom sam trenutku osjetila nešto te odlučila sve pjesme staviti na jednu hrpu te ih izabrati. Što mi se dogodilo, ne znam opisati. Nijedna teorija književnosti od Aristotela do danas nije uspjela odgovoriti na pitanje zašto netko napiše stih. Ljudi ispituju zašto pišem, što imam od toga. Cijena ovoga je beskrajna, pišete s krvlju, a ne znate koji će biti krajnji rezultat. Možda vječnost. U 12 godina izdala sam četiri zbirke što je mnogo za tako kratak period, a desetak pjesama iz zbirke „(S)Povedena“ osvojile su nagrade na natjecanjima i književnim susretima koja imaju strogu natječajnu proceduru“, kazala je autorica, Vjekoslava Jurdana.

U programu su sudjelovali članovi Katedre čakavskog sabora Lovran, urednica zbirke Cvjetana Miletić, recenzentica i autorica predgovora doc. dr. sc. Jasna Gržinić i čakavske pjesnikinje, dok je završna riječ pripala autorici zbirke, izv. prof. dr. sc. Vjekoslavi Jurdani.

Pogledajte fotografije s predstavljanja zbirke.

Promocija_knjige_Jurdana_1
Promocija_knjige_Jurdana_3
Promocija_knjige_Jurdana_2

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea