Marta_Blazevic_-_2021_-_Mudrost_biljaka-1-13260

[FOTO/VIDEO] Mudrost biljaka - kožne bolesti

Objavio: Portal Lanterna

Rosopas, crvena djetelina i gospina trava ljekovite su biljke koje pomažu u liječenju kožnih bolesti. Osim toga pomažu i u rješavanju drugih tegoba.

Ljekovitost rosopasa, crvene djeteline i gospine trave ogleda se u njihovoj primjeni na koži. Svojim jakim antimikrobnim djelovanjem, pomažu liječiti mnoge kožne bolesti.

ROSOPAS (Chelidonium majus)

Marta_Blazevic_-_2021_-_Mudrost_biljaka-74305

Nekad se ova biljka koristila u razne svrhe dok je danas najpoznatija upotreba rosopasa za tretiranje virusnih bradavica, lišajeva i kurjih očiju. Ako prelomimo stabljiku rosopasa, primijetit ćemo da iz nje počinje teći ljepljivo mlijeko žućkaste boje. Ta se tekućina može izravno nanijeti na kožu ili se može razrijediti u alkoholu i koristiti kao tinktura.

CRVENA DJETELINA (Trifolium pratense)

Marta_Blazevic_-_2021_-_Mudrost_biljaka-2-25603

Crvena djetelina je vrlo široko rasprostranjena po travnjacima Gorskog kotara da vjerojatno nikad niste pomislili da je toliko ljekovita. Čaj od njenih cvjetnih glavica se koristi kao sredstvo za oporavak, pomaže kod kašlja i bronhitisa te izvrsno čisti krv. Kod vanjske upotrebe liječi ekceme kod djece i pomaže u liječenju psorijaze.

GOSPINA TRAVA (Hypericum perforatum)

Marta_Blazevic_-_2021_-_Mudrost_biljaka-3-91640

Gospina trava, poznatija kao kantarion je iznimno ljekovita biljka s protuupalnim, antivirusnim, antibakterijskim i antikancerogenim djelovanjem. Stoga pomaže kod čitavog niza kožnih oboljenja i opeklina. Ukoliko se uzima oralno, dokazano djeluje protiv depresije, uklanja osjećaj umora i pomaže kod nesanice. No valja pripaziti da se gospina trava ne koristi uz sintetske lijekove protiv depresije.

VIDEO

Za one koji žele znati više, prijavite se na radionice Mudrost biljaka koje organiziramo više puta mjesečno.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea