izlozba_marko_gracin_novi_ritam_grada_2024__20_

[FOTO/VIDEO] Otvorena izložba Marka Gracina "Ritam novog grada" posvećena svim radnicima Rijeke

Objavio: Marin Aničić

Kako je proteklo otvorenje pogledajte u galeriji i video prilogu...

izlozba_marko_gracin_novi_ritam_grada_2024__6_

Rijeka - Fotoreporter Novog lista koji već tri desetljeća bilježi ritam grada, od 2009. godine član HDLU-a, Marko Gracin otvorio je izložbu "Ritam novog grada" posvećenu svim radnicima koji su bili motor ovog nekad industrijskog grada. U težnji za nečim boljim, koje još čekamo, industrija je polako nestajala. Marko je 2001. bilježio zadnje dane tih postrojenja i živio sudbinu radnika koji su tada živjeli u neizvjesnosti.

izlozba_marko_gracin_novi_ritam_grada_2024__10_

Danas imamo relikte tih hala i postrojenja koje nas podsjećaju na slavna vremena riječke industrije. Fotograf povlači dijagonalu i dokumentira sadašnje stanje ostataka industrije za koju prije više od 20 godina nije bilo spasa i postavlja pitanje: "Je l' je moglo bolje? Jesu li se bar ti prostori mogli spasit, prenamijeniti, dobiti neki drugi život?". Na vrlo emotivnom otvorenju vrpcu su rezali baš neki od tih radnika s kojima je Marko dijelio najteže trenutke njihova života.

Svakako pogledajte ovu impresivnu izložbu koja je otvorena u Galeriji Klović do 4. travnja, od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom zatvorena.

VIDEO

Foto Galerija: Otvorena izložba Marka Gracina "Ritam novog grada" posvećena svim radnicima Rijeke

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea