Klara_Rabenseifner_Miljevic_laurus_izlozba__20_

[FOTO/VIDEO] U galeriji Laurus otvorena izložba Klare Rabenseifner Miljević „Put u središte sebe“

Objavio: Marin Aničić

Kako je proteklo otvorenje izložbe uz kratki nastup KUD-a Sklad iz B provjerite u galeriji i video prilogu...

Klara_Rabenseifner_Miljevic_laurus_izlozba__8_

Lovran - U galeriji Laurus otvorena je izložba umjetnice Klare Rabenseifner Miljević pod nazivom "Put u središte sebe". Klara je završila Aranžersko- scenografski dizajn u Rijeci pohađajući Umjetničku školu na Pećinama nakon čega je stekla diplomu likovnog pedagoga na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Bavi se različitim smjerovima primijenjene umjetnosti, izlaže na raznim skupnim izložbama te već godinama sudjeluje na likovnim natječajima poput Mandraća, Grožnjan Ex Tempore i Pirana. Iako vrlo mlada umjetnica, nakon brojnih poslova u struci i van struke danas joj se, kako sama kaže, ostvario životni san te radi kao likovni pedagog u dvije škole, OŠ Eugen Kumičić u Rijeci i u OŠ Klana.

Klara_Rabenseifner_Miljevic_laurus_izlozba__11_ KUD Sklad iz Bakra

Ideja za ovu izložbu se rodila na Mandraću na poticaj kolegice umjetnice , Darije Žmak Kunić koje se dojmio rad Insomnia. U radovima na ovoj izložbi koristi fotografsku tehniku cijanotipiju na tkanini. Riječ je o tehnici pomoću koje je nastala i prva snimljena fotografija. Druga okupacija u njezinim radovima su kombinirane tehnike na staklu.

Klara_Rabenseifner_Miljevic_laurus_izlozba__3_

"Kako slikarstvo nije samo psihogram autoričine duše, već i "opera aperta" u kojoj gledatelj u likovno djelo ugrađuje vlastite osjećaje , ovo konstatiranje motiva u pozitivu i negativu otvara prostore gledateljevoj psihologiji da ugrađuje u sliku svoj značaj.", objašnjava dr. sc. povijesti umjetnosti, Željko Bistrović u tekstu kataloga.

Izložba je otvorena do 1. travnja, a možete ju razgledati utorkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati te četvrtkom i subotom od 10 do 13 sati.

Foto Galerija: U galeriji Laurus otvorena izložba Klare Rabenseifner Miljević „Put u središte sebe“

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea