Kastel,_uskrs-79085 Foto - Omnes

Frankopanski Uskrs u Kaštelu u dva dijela

Objavio: Tara Tomić

Zbog najave loših vremenskih prilika manifestacija će se održati u dva dijela

Grobnik - Vremenske (ne)prilike još jednom diktiraju održavanje manifestacija na otvorenom tako da će one utjecati i na najavljeni tradicionalni Frankopanski Uskrs u Kaštelu Grada Grobnika. Organizatori Općina Čavle i TZO Čavle, koji svake godine nastoje nadmašiti samo sebe i u tome redovno uspijevaju, ove će godine ovo popularno događanje, shodno vremenskim uvjetima, razdvojiti na dva dijela te se nadaju da će sve proteći upravo onako kako su zamislili.

Kastel,_uskrs2 Foto - Omnes

Prvi dio manifestacije će se održati u ponedjeljak 1. travnja, s početkom u 14 te će potrajati do 16 sati, a ponudit će izložbu uskrsnih pisanica i odličnu dječju radionicu te igraonicu, a sve to u prostoru Galerije. Djeca će tako moći uživati uz zatvorenom i toplom prostoru i ne treba sumnjati da će biti itekako zabavno.

Drugi dio manifestacije će se održati u nedjelju 7.travnja, na Mali Uskrs i to od 14 – 17 sati. Započet će otvaranjem vrata kaštela u 14 sati, a u atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent kaštela kojem će posebnu draž dati najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnika (a i šire), dugačak čak 17 metara i koji će se svečano rezati u 14:30 sati na jedinstven način. Posebnom sabljom šišer će prerezati svjetska prvakinja u boćanju Nikol Belasić te Lara Zagorac europska prvakinja u brzopoteznom šahu za djevojčice do 14 godina. Nakon svečanog rezanja šišera uslijedit će i njegova podjela, uz podjelu čaja skupljat će se i donacije za liječenje četverogodišnje djevojčice Anje Jurčić, a donacije će se prikupljati u oba dana održavanja manifestacije te će ona tako ove godine imati i humanitarni karakter. Za svaku pohvalu.

Drugi dan će obilježiti i sjajan te raznovrstan program koji će se održavati tijekom cijelog trajanja manifestacije pa će se tako održati nastup Plesne grupe Sirius, u tri će se navrata održati zabavni kviz „Razvali pinjatu znanjem“, „Uskrsna zavrzlama“ će u dva navrata sadržavati potragu za zlatnim jajem na jedinstven način, dok će cijelo vrijeme svim raspoloženima za zabavu na raspolaganju biti i uskrsni slamnati poligon „kokošinjac“.

Napomenimo kako se u promociju manifestacije uključili glavom i bradom sam Mrkomir I sa svojom kneginjom Anušom, koji su sve pozvali „u njihove odaje na Grobniku“, na jedinstvenu lokaciju gdje je snimana popularna TV serija.

Frankopanski Uskrs u Kaštelu tako će obilježiti dva vesela dana te ga nikako ne bi trebali propustiti!

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea