rijeka_zrak_-32957

Japan u Rijeci - predstavljen glazbeni program

Objavio: Marina Pauletić

Svestrana umjetnica Elis Lovrić dolazi s posebnom gošćom, mladom i talentiranom, Utako Toyama.

Rijeka - U sklopu manifestacije “Japan u Rijeci” očekuje nas bogat glazbeni program koji donosi jedinstvene glazbene večeri ispunjene lirikom, različitim narječjima, glumom, tradicionalnim instrumentima, sve zajedno zaokruženo scenskim doživljajem. Tri koncerta na kojem svoje premijerne nastupe spremaju četiri iznimne autorice i to na tri povijesne lokacij čine ovu manifestaciju posebnim kulturnim događajem.

Prva od tri glazbene večeri održati će se u petak, 7. lipnja od 20.30 sati u dvorani Circlo. Svestrana umjetnica Elis Lovrić dolazi s posebnom gošćom, mladom i talentiranom, Utako Toyama.

Elis Lovrić je kantautorica i akademska glumica vanserijskog glasa i iznimne emocionalne snage. Proslavila se pišući i pjevajući na jeziku kojeg su smatrali neuglazbljivim. Zahvaljujući njenom vizionarskom radu, labinjonski jezik postao je zaštićeno dobro Republike Hrvatske. Elis izvodi svoje pjesme na 10 jezika i 2 dijalekta, a njena pjesma “Kanat od mora” pjeva se i u glazbenim školama u Japanu.

Utako Toyama je nagrađivana skladateljica i osnivačica SkyBridgea, prvog dobitnika Nagrade Hirošima 2022. godine. Kao alumna Berklee College of Music, Toyama je osnovala SkyBridge kao globalni projektni bend posvećen promicanju različitosti, jednakosti i mira u svijetu. Surađuje s glazbenicima iz preko 47 zemalja, uključujući Grammyjem nagrađene umjetnike.

Premijerni nastup nagrađivane i međunarodno priznate japanske umjetnice iz Tokya, Karin Nakagwa, koja će nastupati na tradicionalnom instrumentu koto dogoditi će se u četvrtak, 20. lipnja od 20.30 sati u Guvernerovoj palači.

Karin Nakagawa je nagrađivana japanska umjetnica koja živi i djeluje u Europi. Od djetinjstva je posvećena glazbi, a posebno rijetkoj japanskoj citri koto. Njen debi album “Trees of Light” osvojio je „Švedsku nagradu Grammy”. Karin je poznata po autentičnom i majstorskom stilu izvedbe koji obuhvaća tradicionalnu japansku glazbu, klasiku, jazz, pop i avangardu.

Završni glazbeni čin pripada još jednoj iznimnoj umjetnici koja također dolazi premijerno i to u petak, 28. lipnja u prekrasan ambijent Trsatske gradine.

Noriko Tadano je japanska izvođačica shamisena, skladateljica i pjevačica. Poznata je po crossover nastupima koji kombiniraju tradicionalnu i modernu glazbu. Tadano je nastupala s renomiranim suvremenim glazbenicima te sklada glazbu za filmske i kazališne produkcije.

KAKO DO ULAZNICA?

Elis po Japonski – cijena u pretprodaji iznosi 15 €, na dan koncerta cijena se penje na 20€
Karin Nakagawa – cijena u pretprodaji iznosi 15 €, na dan koncerta cijena se penje na 17€
Noriko Tadano – earlybird prodaja traje do 16.6. uz cijenu od 10€, od 17. lipnja cijena u pretprodaji iznosi 15€, a na dan koncerta cijena se penje na 20€

Prodajna mjesta za sve glazbene večeri su: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio i Peek&Poke.

Napomene: za koncerte Elis po Japonski i Karin Nakagawa broj ulaznica je ograničen zbog kapaciteta prostora i oba koncerta su sjedeća, ali ulaznice nisu numerirane. Za koncert Noriko Tadano opcija je stajanje.

Dani Japana u Rijeci održavaju se na više lokacija, od 15. lipnja do 1. srpnja. Organizaciju potpisuje Peek&Poke s partnerima: Distune Promotion, Grad Rijeka, Oldtimerklub Rijeka. Riječki sportski savez, Rijeka City Art, Pomorsko povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka. Manifestacija je djelomično sufinacirana od strane Grada Rijeke – Odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea