knjiga_pixabay_w800-87106 Foto: ilustracija

Knjiga na jutarnjim mjestima: autorski susret s književnicom Koranom Svilar

Objavio: Sanja Tumara

Njezina Soba za djevojčice strašan je roman o manipulacijama na koje smo spremni da bismo došli do svoga cilja.

Rijeka - U sklopu programa „Knjiga na jutarnjim mjestima“ u utorak 9. srpnja u 10.00 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka u „Benčiću“ održat će se susret s književnicom Koranom Svilar. Susret moderira Željka Horvat Čeč.

Soba za djevojčice roman je o današnjim djevojkama i ženama, o svijetu u kojem se sve sazna, a u kojem nitko nema empatiju. Roman o hrabroj djevojci i profesorici koja je spremna učiniti ama baš sve za svoje učenice. Korana Svilar, i sama gimnazijska profesorica, pokazuje lice i naličje današnje generacije mladih, njihovu hrabrost i strahove iza pametnih telefona, no jednako tako i ustrajnost žene koja nije majka. Soba za djevojčice strašan je roman o manipulacijama na koje smo spremni da bismo došli do svoga cilja, o mladima koji odrastaju u suvremenom nesigurnom svijetu te suočavanju s težinom vlastitih odluka kakve god one bile.

Korana Svilar (Serdarević) rođena je 1982. godine u Zadru. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za svoje kratke priče osvojila je niz nagrada i priznanja, a okupljene su u zbirkama Nema se što učiniti (2015.) i Gušterov rep (2022.). Pojedine kratke priče prevedene su na mnoge jezike.

Godine 2017. godine u izdanju Frakture objavljuje roman Eksperiment Irene Tot, a u tekućoj godini objavila je svoj drugi roman, Soba za djevojčice. Radi u zagrebačkoj 12. gimnaziji kao nastavnik mentor. Jedna je od autora integriranih udžbenika Hrvatski jezik za gimnazije. Sudjeluje u mnogim projektima kojima je cilj poticanje čitanja kod mladih te je aktivna kao kulturna djelatnica.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea