muzej_mmsu_vodenje-79406 Foto: arhiva

MMSU Rijeka održava susret s umjetnikom Leonhardom Müllnerom

Objavio: Marina Pauletić

Leonhard Müllner je vizualni umjetnik i medijski istraživač te suosnivač medijske gerila grupe Total Refusal.

Rijeka – U četvrtak, 22. veljače u 19 sati, u MMSU Rijeka održat će susret s umjetnikom koji trenutačno boravi u Rezidenciji Kamov.

Leonhard Müllner je vizualni umjetnik i medijski istraživač te suosnivač medijske gerila grupe Total Refusal. Pseudomarksistički kolektiv Total Refusal prenamijenjuje elemente videoigara i stvara političke narative u obliku videa, intervencija, performansa i predavanja, a osvojio je više od 50 nagrada, uključujući Europsku filmsku nagradu i nagradu za najbolju režiju kratkog filma na Filmskom festivalu u Locarnu.
Leonhard Müllner u Rijeci tijekom veljače i srpnja 2024. boravi zahvljajući podršci Kulturnog odjela Regije Štajerske (Land Steiermark) i u sklopu rezidencijalnog programa Kamov.

Leonhard trenutno s kolegama Robinom Klengleom i Michaelom Stumpfom radi na prvom dugometražnom filmu kolektiva naziva „Money is a Form of Speech“. U filmu prisvajaju svijet visokobudžetne igre pucačine koja detaljno rekreira Washington DC, no umjesto upuštanja u borbu, uprizoruju predavanje-balet koje istražuje spregu kapitalizma i demokracije. Tijekom predavanja u MMSU, Müllner će govoriti i o svojim ranijim istraživanjima te dinamici najveće i najkonzervativnije industrije masovnih medija. Osim toga, prikazat će i predstaviti film „Hardly Working“, koji je 2023. osvojio Europsku filmsku nagradu. „Hardly Working“ u prvi plan stavlja neigrive likove (NPC-s), koji nastanjuju hiperrealne videoigre, i s etnografskom preciznošću prati njihov sizifovski dnevni rad.

Podrška: Kulturni odjel Regije Štajerske, Grad Rijeka.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea