Marta_Blazevic_-_2021_-_Mudrost_biljaka-63014

[FOTO/VIDEO] Mudrost biljaka - maslaci za tijelo

Objavio: Portal Lanterna

S jeseni stiže i oštriji zrak koji isušuje našu kožu. Marta Blažević pokazat će vam kako se pripremaju maslaci kojima ju možete kvalitetno iznutra nahraniti.

Autorica: Marta Blažević, mag.biol.oecol.

S jeseni dolazi promjenjivo vrijeme, zrak postaje sve hladniji, a time i oštriji prema našoj koži što ju dodatno isušuje. Stoga je uputno kožu kvalitetno nahraniti iznutra uz prehranu orašastim plodovima koji upravo i sazrijevaju u jesen, a koji obiluju vitaminom E, važnim antioksidansom koji pomaže koži ostati elastična i mladolika. Priroda je sve savršeno uskladila!

Marta_Blazevic_-_2021_-_Mudrost_biljaka-1

Uz njegu kože iznutra, tu su i maslaci za tijelo na bazi hranjivih ulja poput kokosa ili makadamije, macerata nevena te kakao i karité maslaca. Svi sastojci trebaju biti hladno prešani kako bi se vitamini u njima očuvali.

Receptura:
Pripremiti kalupe za maslace za tijelo, osušene latice nevena i cvjetove lavande. U vatrostalnu čašu staviti kakao i karité maslac te kokosovo ulje i macerat nevena čiji smo postupak pripreme pokazali u prethodnom videu . Smjesu staviti u posudu s vodom na lagano zagrijavanje kako bi se sastojci otopili i ravnomjerno pomiješali. Za to vrijeme, u tarioniku usitniti cvjetove lavande. Nakon toga dodajemo esencijalno ulje po izboru. Obzirom da ćemo danas pripremiti maslac za tijelo s cvjetovima lavande, dodat ćemo esencijalno ulje lavande. Općenito, dodaje se do 10% eterike u smjesu. Izliti otopinu u kalupe i posuti osušenim laticama nevena i cvjetovima lavande. Time se osim mirisa postiže efekt pilinga, odnosno uklanjanja odumrlih stanica kože.

VIDEO

Fotografije i video: Marin Aničić

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea