marta_blazevic

[FOTO/VIDEO] Mudrost biljaka - melem za usne

Objavio: Portal Lanterna

Vjetrovito i hladno vrijeme za posljedicu može ostaviti ispucane usne. Potpuno prirodno rješenje je melem koji možete i sami pripremiti.

Vjetrovito i hladno vrijeme uzrokuje ispucane usne, no i za to imamo sasvim prirodno rješenje! Melem za usne s bogatim i hranjivim maslacima i uljima te maceratom nevena za još mekše usne. Dodatkom esencijalnog ulja osim njege, možemo poboljšati i naše raspoloženje, odnosno probuditi naša osjetila.

VIDEO

Melem za usne – receptura:

U vatrostalnu posudu staviti kakao i karité maslac te kokosovo ulje i macerat nevena na lagano zagrijavanje u vodenoj kupelji. Kada se svi sastojci otope, smjesu promiješati staklenim štapićem i dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja. Danas smo se odlučili za esencijalno ulje paprene metvice kojom ćemo probuditi osjetila, a dodatkom esencijalnog ulja slatke naranče, postižemo i ravnotežu između umirujućeg i poticajnog. Poigrajte se mirisima koje volite, ali nemojte zaboraviti da omjer esencijalnog ulja ne smije preći 10% u odnosu na baznu smjesu. Nakon stavljanja u u posudice ili kalup za labello, pričekati da se smjesa stvrdne te nanijeti na usne.

Uživajte u jesenskim danima uz prirodnu njegu!

PROČITAJTE PRETHODNU RECEPTURU MARTE BLAŽEVIĆ:

MUDROST BILJAKA – MELEM ZA DIŠNE PUTEVE

Autorica: Marta Blažević, mag. biol. oecol.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea