rijeka_zrak_-76428

Nastavlja se studentski tjedan u Rijeci - Na SDF-u održan velik broj aktivnosti za studente i građane, a započinje i besplatni glazbeni program u Export Drvu

Objavio: Tara Tomić

Iza nas su već četiri dana jedinstvenog studentskog festivala u regiji - Student Day Festivala koji ove godine broji svoje 14. izdanje. Velik broj aktivnosti, radionica i druženja je iza nas, a veliko glazbeno finale u Export Drvu kuca na vrata. Ulaz besplatan za sve građane

Rijeka - Nakon što su ovog ponedjeljka studenti preuzeli vlast u Gradu Rijeci krenula je priča 14. izdanja Student Day Festivala. Velik broj aktivnosti, kako za studente, tako i za posjetitelje i građane Grada Rijeke, održane je u epicentru svih studentskih zbivanja, riječkom Kampusu na Trsatu, a dio aktivnosti i radionica održani su i online te na raznim lokacijama u Gradu Rijeci. U petak 7. lipnja započinje i dugo očekivani glazbeni dio studentskog festivala u Exportdrvu na kojem će nastupiti Belfast Food, TBF, Bore Balboa, E. T., Minea, Hiljson Mandela te Baby Lasagna, a ulaz je besplatan za sve građane.

Dosadašnji program Student Day Festivala bio je iznimno bogat pa vrijedi spomenuti i sve zanimljive aktivnosti i radionice koje su iza nas. Početak festivala otvorilo je online predavanje„Životni put i znanstvena dostignuća fizičara dr. Ante Ravlića, a aktivnosti na Kampusu otvorila je radionica bubnjanja „Ritam otpora“. Drugog dana festivala održan je humanitarni buvljak, predavanje “Hrana za mozak” te radionica “Paint and Chill” u novootvorenom studentskom centru “Slano i Slatko”, dok se na Akvariju na Kampusu darivala krv. Održano je i online predavanje “Brain Hack”, radionicu Blackout poezije i oslikavanja torbi u Prirodoslovnom muzeju Rijeka.

Srijeda je označila i početak zbivanja na tradicionalnoj lokaciji Student Day Festivala na kojem je održan Rage Room. Uz online predavanje “Osnove ekonomije za život”, aktualni su bili i Menza kviz Edition u Domu Ivan Goran Kovačić te jedinstven spoj Student Day Festivala i STIFF-a pod nazivom “STIFF Warmup” uz projekcije najboljih STIFF filmova u suradnji s Art kinom Croatia & Studentskim kulturnim Centrom u novootvorenom Žilavom Parku na Kampusu.

Posljednja tri dana festivala donose još pregršt aktivnosti: Yufe Fiumanka kod Molo Longa od 12:00 sati, radionica „Mindfulness“ na Medicinskom fakultetu u Rijeci s početkom u 17:30 minuta, Intercultural dinner Party u “Slano i Slatko” te jedinstveni party u klubu Crkva pod prigodnim nazivom “SDF četvrtak” od 21 sat. U petak je SDF obilježen sportskim aktivnostima i glazbom pa se tako redom održava Sportski dan SDF 2024 na Žilavom Kampusu od 10:00 do 20:00 sati, SDF paintball turnir 2024. u suradnji s Paintball klubom Gun od 14:30 do 20:00 sati te tribina “Lets talk activisam” u studentskom centru Slano i Slatko s početkom u 18:30. U subotu se nastavlja paintball turnir od 08:30 do 20:00 sati, a na Žilavom Kampusu održavat će se i sadnja drveća i grmolikog raslinja medijske platforme Kišobran od 11:00 sati. Tu su i nezaobilazno predstavljanje studentskih udruga na Lukobranu ispred Molo Longa u sklopu studentske Fiumanke. U subotu prije glazbenog dijela festivala možete svratiti do Slanog i Slatkog na jedinstvenu radionicu #ODMASKIRAJSE koja je osmišljena u sklopu projekta "Promicanje mentalnog zdravlja mladih - Pogled u sebe" s početkom u 16.00 sati te nastavak programa “Let's talk activism”

Kao i svake godine najiščekivaniji dio Student Day Festivala ove godine smješten je u Exportu na Delti, a program započinje u petak od 22:00 sata te redom nastupaju: Belfast Food, Gustafi, Baby Lasagna te Minea, a zabava će potrajati do ranih jutarnjih sati. U subotu se glazbeni program nastavlja uz Bore Balbou, electro dance skupinu E. T., splitske hip-hop veterane T.B.F. te trap izvođača Hiljsona Mandelu, čije će nastupe otvoriti domaće snage punka i hyperpopa: Mokri Filteri i kolektiv Dvorac, a cijeli festival zatvorit će DJ setovi DJ Manole i DJ Darrija.

Pozivaju se svi građani da se pridruže radionicama, aktivnostima, kao i bogatom glazbenom programu u Export Drvu. Ulaz je besplatan za sve građane.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea