septicka_vik

Od 1. svibnja interventno čišćenje septičkih jama unutar redovnog radnog vremena isključivo uz nadoplatu

Objavio: Portal Torpedo

Usluga pražnjenja i odvoza za rezervirane termine dio je mjesečne cijene javne odvodnje te se dodatno ne naplaćuje.

Rijeka - KD VIK poziva sve korisnike koji svoje otpadne vode zbrinjavaju u septičkim i sabirnim jamama da planiraju njihovo redovno pražnjenje i da na vrijeme rezerviraju svoj termin u odgovarajućim vremenskim razmacima.

Usluga pražnjenja i odvoza za rezervirane termine dio je mjesečne cijene javne odvodnje te se dodatno ne naplaćuje.

Međutim, od 1. svibnja 2023. godine, ukoliko korisnici zatraže interventno čišćenje mimo rezerviranog termina i godišnjeg plana pražnjenja unutar redovnog radnog vremena, usluga će im biti omogućena isključivo uz nadoplatu.

Cijena izlaska na interventno čišćenje malih sanitarnih uređaja i sabirnih jama na zahtjev korisnika unutar redovnog radnog vremena jednaka je cijeni interventnog pražnjenja izvan radnog vremena, nedjeljom i praznicima te iznosi 26,54 EUR bez PDV-a, odnosno 33,18 EUR s PDV¬om.

Ova Odluka ima za cilj dodatno poticanje redovitog pražnjenja otpadnih voda iz septičkih i sabirnih jama kako bi se zaštitilo ljudsko zdravlje i okoliš te osigurala funkcionalnost takvih objekata.

Kako rezervirati termin pražnjenja?
Kako bi korisnici na vrijeme osigurali svoj termin za pražnjenje i odvoz otpadnih voda iz septičkih i sabirnih jama trebaju nazvati broj telefona (051) 353 841 od 7:00 do 15:00 sati radnim danom od ponedjeljka do petka ili poslati svoj Zahtjev na e-mail septicke@kdvik-rijeka.hr uz obavezno navođenje svojih kontakt podataka.

U slučaju hitnoće i nužnosti interventnog pražnjenja izvan redovnog radnog vremena, od 15:00 do 7:00 sati, korisnici mogu nazvati broj telefona (051) 353 885.

Uslugu pražnjenja i odvoza otpadnih voda iz septičkih i sabirnih jama VIK pruža na području grada Rijeke, Kraljevice, Bakra i Kastva te općine Klana, Kostrena i Čavle.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea