Tatjana_Kostanjevic__izlaze_na_Bienalu_u_Veneciji-82936

Opatijska kiparica Tatjana Kostanjević izlaže na Venecijanskom bijenalu

Objavio: Marin Aničić

Brončana skulptura "Relevant" izložena je u vrtu Palače Mora, sjedištu Europskog kulturnog centra.

Brončana skulptura "Relevant" autorice Tatjane Kostanjević, istaknute akademske kiparice, trenutno je izložena na Venecijanskom bijenalu. Ova skulptura visoka dva metra nedavno je postavljena u vrtu Palače Mora, gdje Europski kulturni centar (ECC) ima svoje sjedište. Poziv za izlaganje na Venecijanskom bijenalu Tatjana Kostanjević dobila je izravno od Europskog kulturnog centra. Na bijenalnoj izložbi "Personal Structures", predstavljam se uz suvremenu skulpturu koja crpi inspiraciju iz kompleksne uloge žene u današnjem društvu, te njezinim nastojanjima da održi ravnotežu među različitim sferama života. Skulptura "Relevant" utjelovljuje savršenstvo i snagu, ponos i važnost.

Tatjana_Kostanjevic__izlaze_na_Bienalu_u_Veneciji

Izložba "Personal Structures - Beyond Boundaries" trajat će od 20. travnja do 24. studenog 2024. godine. U sedmoj ediciji "Personal Structures", izlagači će istražiti svoj identitet promatrajući svoje kulturno podrijetlo kao i kroz prizmu rodnih uloga. Istaknute su teme spiritualnosti, rituala i života nakon smrti, te dijalog o prirodi i ne-ljudskim bićima. Posebna pažnja posvećena je istraživanju, obrazovanju te aktualnim raspravama o klimatskim promjenama i održivosti. Kroz slike, skulpture, instalacije i performanse, izlagači plove globalnim krajolikom nudeći uvide koji nadilaze konvencionalno i otvaraju putove novim razgovorima. Izložba će postati svjedočanstvo o bogatstvu koje nastaje kada se raznoliki glasovi susretnu. Okupljajući više od 200 umjetnika i multidisciplinarnih kreativaca iz 51 zemlje, "Personal Structures" teži pružiti raznoliku tapiseriju perspektiva o aktualnim izazovima našeg vremena. Značajni sudionici ovogodišnje grupne izložbe uključuju Yoko Ono, Davida Middlebrooka, Areeza Katkija, Roberta Jahnkea, Karimu Mohamed Abdelaziz, Ross-Sutton Galeriju, Shen Chang Minga, Elizabeth Heyert, Sandru Cattaneo Adorno, Mickyja Hoogendijka, Hermanna Nitscha, Milesa Greenberga, Emily Young, Faizu Butt, Palestinski muzej SAD-a, Zakladu Kai Dikhas, te ugledne sveučilišta poput Sveučilišta u Bremenu, Sveučilišta Deakin, Sveučilišta Princeton, Sveučilišta Južne Kalifornije i Joshibi sveučilišta.
Ove godine, "Personal Structures" nadopunjen je s tri međunarodna posebna projekta kao proširenje izložbe u Veneciji. Europski kulturni centar sa zadovoljstvom produbljuje svoje suradnje s Fiebre Photobookom i Blurring the Lines, te je također partner u projektu "Arena for a tree", prostorno specifičnom projektu autora Klausa Littmanna, koji je realiziran uz podršku Kultustiftung Basel H. Geigera.

Tatjana_Kostanjevic__izlaze_na_Bienalu_u_Veneciji-1 Bista Branka Fučića biti će ppostavljena u Dubašnici na Krku

Tatjana Kostanjević je Opatijka s požeškom adresom. Svojim umjetničkim radom predstavila se na pedesetak samostalnih izložbi te je isto toliko njenih skulptura postavljeno na javne površine. Skulpture i reljefe ove produktivne kiparice možemo naći diljem Hrvatske ali i u Sloveniji, Italiji i Austriji. Recentni rad koji čeka postavljanje je bista našeg značajnog povjesničara umjetnosti, Branka Fučića koja će uskoro biti postavljena u Dubašnici u Općini Malinskoj.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea