rijeka_zrak_-32957 Foto: ilustracija

Otvorenje izložbe „Dragi Česi, šaljemo pozdrav iz Hrvatske“

Objavio: Marina Pauletić

Otvorenju će nazočiti veleposlanik Češke u Republici Hrvatskoj Nj.E. Milan Hovorka i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Rijeka - U utorak, 9. srpnja u 18:00 sati, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske (pred kućnim brojem 1) u organizaciji Veleposlanstva Češke u Zagrebu održat će se otvorenje izložbe „Dragi Česi, šaljemo pozdrav iz Hrvatske“.

Otvorenju će nazočiti veleposlanik Češke u Republici Hrvatskoj Nj.E. Milan Hovorka i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Izložba pripovijeda o pomoći koju je Češka pružila stotinama djece iz Daruvara i okolice ponudivši im utočište dok je u njihovoj zemlji bjesnio rat. Autori izložbe ne zaboravljaju ni na pomoć koja je Česima stigla iz Hrvatske kad su Češku zadesile poplave i tornado. Izložba je podsjetnik na to da je pružanje ruke pomoći način na koji pridonosimo vječnoj borbi za dostojanstvenu ljudsku egzistenciju.

Izložba se održava pod zaštitom potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Republike Češke Víta Rakušana, ministra vanjskih poslova Republike Češke Jana Lipavskog, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davora Božinovića te Grada Rijeke.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea