izlozba_laurus Foto: ilustracija

Otvorenje izložbe „Tajanstveni otok“ i foto radionica u Galeriji Laurus

Objavio: Marina Pauletić

Izložbi će prethoditi foto radionica s Vladimirom Gudcem i Nataschom Auenhammer.

Lovran – Sutra, 3. svibnja s početkom u 19 sati održat će se otvorenje izložbe autorice Natasche Auenhammer naziva „Tajanstveni otok“. Izložba će biti postavljena u Galeriji Laurus, a radi se o seriji fotografija u tehnici camera obscura.

U ovom fotografskom radu bavim se Tajanstvenim otokom, romanom francuskog pisca Julesa Vernea, koji je prvi put objavljen u tri sveska 1874/75 pod francuskim naslovom „L’Île mystérieuse“. Roman govori o bijegu slobodnim balonom i slijetanju brodolomnika na otok koji nije zabilježen ni u jednom atlasu svijeta.

Na svojim fotografijama uglavnom prikazujem netaknutu prirodu divljeg otoka, nenaseljenu i netaknutu, snimljenu camera obscurom, što slike čini još tajanstvenijima. Naravno da se ne radi o opisanom otoku, nego o lažnjaku, da tako kažemo, ali kako se pokazalo nakon prvih fotografija, radi se i o nenaseljenom otoku koji je dobio ime Otok Banjol (hrv.)

Izložbi će prethoditi foto radionica s Vladimirom Gudcem i Nataschom Auenhammer koja će se također održati sutra s početkom u 11 sati u Galeriji Laurus.

Izložbu će biti moguće pogledati do 19. svibnja.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea