lovran_zrak_2023__7__w1200-27513 Foto: ilustracija

Otvorenje izložbe Vladimira Tomića Moska „Helioglifi“

Objavio: Sanja Tumara

Izložba je dio programa ART- LAURUS 2024. Umjetnička organizacija P.A.L

Lovran – „Helioglifi“ je naziv izložbe Vladimira Tomića Moska koja će biti otvorena u srijedu, 19. lipnja, u 20 sati u Galerija Laurus u Lovranu.

Izložba je dio programa ART- LAURUS 2024. Umjetnička organizacija P.A.L. Program je financiran sredstvima Općine Lovran, Ministarstva kulture I medija RH i PGŽ-a.

Izložba ostaje otvorena do 6. srpnja.

O umjetniku

Vladimir Tomić rođen je 1983. godine u Rijeci gdje je završio Školu primijenjenih umjetnosti i diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Graffitima i street artom se aktivno bavi od 1998. godine pod pseudonimom Mosk. Sudjelovao je na brojnim graffiti i street art festivalima u Europi, grupnim izložbama i rezidencijama, te nekoliko samostalnih izložbi.

Radovi su mu objavljivani u mnogim svjetskim i domaćim publikacijama i časopisima osvećenim urbanoj i graffiti umjetnosti. Jedan je od pokretača i organizatora Rijeke murala, festivala ulične umjetnosti i murala u Rijeci.

Osim likovnim stvaralaštvom Vladimir se bavi glazbom, te je s matičnim bendom Moskva, u kojem je bio i autor, objavio tri albuma za Dallas Records. Surađivao je s mnogim glazbenicima poput E.N.I., Boris Štok, Ri Val, The Ant i drugima.

Od 2020. godine, član je HDLU-a. Vladimir živi i radi u Rijeci.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea