kistovi_ilustracija_ Foto: ilustracija

Otvorenje samostalne izložbe Julijane Karas u Book Caffe-u Dnevni boravak

Objavio: Marina Pauletić

Ulaz je slobodan.

Rijeka – U petak, 7. lipnja s početkom u 19:30 sati u Book Caffe-u Dnevni Boravak otvara se izložba Julijane Karas naziva „Ona je tu“.

Naziv izložbe „Ona je tu“ proizašao je iz istraživanja osobne artikulacije i želje za autorefleksijom. Artikulacija kao funkcionalno povezivanje u cjelinu stvara probleme mladom, spontanom i neukroćenom duhu, no artikulacija kao način spajanja tih dijelova doprinosi udobnosti samog procesa potrage. Tehnički aspekt rada podrazumijeva seriju slika na platnu kombiniranim crtačkim i slikarskim tehnikama: olovka, akrilni flomaster, ugljen i akrilne boje. Kombiniranom tehnikom na platnu sirovog izgleda istaknuta je jednostavnost i temeljnost, a spontanošću likovne geste radovi komuniciraju s promatračem direktno i objektivno, pri čemu se, ovisno o psiho-emocionalnom i misaonom stanju promatrača, ponovno oblikuju osjećaji i ideje.

„Teksturiranim ljudskim oblicima, bogatstvom boja te zrcalnom projekcijom prodirem u srž bivstva kao takvog te pokušavam isprovocirati publiku. Želim da se zaustave, udahnu i razmisle. Cijenim spontane, neočekivane kompozicije koje preuzimam iz svakodnevnih situacija i osjećaja. Koristim se kontrastom prijašnjih vremena i modernog svijeta i čovjeka, svijeta samoće, izgubljenosti empatije te dubokom autorefleksijom stvaram djela s kojima se publika može poistovjetiti. Zadržati emocije znači sve. Kao amaterski umjetnik, skrivene emocije u ljudima su ono što pamtim, to je moja inspiracija“, kazala je autorica.

Julijana Karas dolazi iz Opatije. Nakon završene srednje škole, završava studij Kulturologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci te se neko vrijeme bavi organizacijom raznih događaja, koncerata, festivala. Kasnije završava studij predškolskog odgoja na Sveučilištu u Puli, te danas radi kao odgojitelj. Kreativni rad se protezao kroz mnoge aspekte njenoga života, a slikarstvo je posebno obilježilo njen život. Izlagala je više godina na „Mandraću“ na Voloskom, a ovo je prva samostalna izložba.

Ulaz je, kao i uvijek, slobodan.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea